Flag

Merellinen nutellakakku

8 - 10 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Kuningas Triton -kakku on mainio syntymäpäiväkakku meriteemaisiin juhliin. Kauniit siniset pursotukset ja koristeet kätkevät sisäänsä mehevän suklaakakun.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
4 kplkananmunaa
1,75 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
0,25 dlvettä
2,33 dlvehnäjauhoja
0,5 tlDr. Oetker Luomu Leivinjauhetta
Täyte
1 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
6 dlkevytmaitoa
150 gsuklaa-pähkinätahnaa (Nutella) (1 1/3 dl)
1 psDr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
50 gsuklaa-pähkinätahnaa (Nutella) kakkupohjan voiteluun (noin 1/2 dl)
Koristelu
3,25 dltomusokeria
2 - 3 rklvettä
1 tlDr. Oetker Sinistä geeliväriä
2 psDr. Oetker Vaniljakakkumoussea
5 dlkevytmaitoa
Dr. Oetker Ocean Mix -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
Picture - Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
Picture - Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
Picture - Dr. Oetker Ocean Mix -koristerakeita
1

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 200 asteeseen tasalämmölle. Laita irtopohjavuoan ( ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 

2

Kakkupohja

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 4-5 minuutin ajan. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauho ja leivinjauhe muna-sokeri seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia. 


Kokeile puutikulla onko kakku kypsä. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei jää taikinaa. Jos kakku ruskistuu liikaa pinnalta, voit laittaa paiston lopussa sen päälle folion. Anna kakkupohjan jäähtyä leivontaritilällä. Jaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. 

3

Täyte

Sekoita Vaniljakreemi kylmään maitoon. Vatkaa seosta voimakkaasti 3 min sähkövatkaimella.  Lisää 150 g nutellaa. Laita täyte jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.  Lisää lopuksi sekaan hasselpähkinärouhe. 

4

Kakun kokoaminen

Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jonka reunat voit vuorata kakkumuovilla tai leivinpaperilla, jotta saat siihen lisää korkeutta. Voitele alimmainen pohja suklaa-pähkinätahnalla. Asettele ensimmäinen pohja vuokaan ja levitä sen päälle nutella-vaniljatäytettä. Levitä toisen pohjan päälle suklaa-pähkinätahnaa ja laita pohja vuokaan. Levitä loput täytteestä pohjan päälle. Asettele viimeinen pohja päälle niin, että leikkauspuoli jää alaspäin. Tasaista pintaa vasten kuorrutus pysyy paremmin. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen koristelua. 

5

Kuorrute

Picture - Nutellakakku koristelu

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään ja lisää sininen geeliväri. Levitä kakun päälle tasaisesti. Jos et tee pursotuksia, anna kuorrutteen valua reunoja pitkin alas. Ripottele päälle Ocean Mix -rakeita ennen kuin kuorrute kovettuu. 

6

Pursotukset kakkumoussella

Picture - Nutellakakku pursotus

Vatkaa kahden kakkumousse -pussin sisältö 5 dl maitoon. Vatkaa ensin 1 minuutti alhaisella teholla ja sitten 2-3 minuuttia korkeimmalla teholla. Jaa täyte kolmeen kulhoon. Värjää kaksi täytettä eri värisiksi sinisiksi. Laita täytteet kolmeen pursotuspussiin, joissa on pyöreät tyllat päässä. Voit vaihtoehtoisesti leikata pursotuspussin päähän pyöreän aukon, mutta silloin pursotukset eivät ole yhtä tasaisia. 


Pursota kakun alareunaan valkoista kakkumoussea ja levitä pursotusta kevyesti teelusikan avulla. Pursota viereen uusi ympyrä levitä teelusikalla päältä. Jatka sama sinisillä kakkumousseilla kunnes kakun reuna on kokonaan kuorrutettu.