Flag

Raparperi-porkkanakakku

12 palaa
Keskitasoinen
120 minuuttia
Mehevä porkkanakakku, joka täytetään raparperi-kardemummahillokkeella ja tuorejuustokreemillä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Porkkanakakku
4 kplkananmunaa
4 dlsokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
5 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 rklkanelia
1 tlsuolaa
3 dlrypsiöljyä
350 gporkkanaraastetta (noin 6 dl)
Raparperihilloke
300 graparperia
2,5 dlsokeria
0,5 tlkardemumma
Kuorrute
250 gpehmeää voita
3,5 dltomusokeria
250 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
yhden sitruunan kuori raastettuna ja 1 rkl sitruunanmehua

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa

Porkkanakakku

Pingota leivinpaperi korkean irtopohjakakkuvuoan pohjalle (20cm) ja voitele reunat. Kuumenna uuni 165° C: seen. 

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja porkkanaraaste ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarkasta kakun kypsyyttä tikulla. Jos siihen ei jää taikinaa, kakku on kypsä. 


Raparperihilloke

Hauduta raparperiä ja sokeria noin 5 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmennyt. Soseuta tasaiseksi ja mausta kardemummalla. Jäähdytä. 


Kuorrute

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten muut ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Vinkki: Kun kuorrutteen kaikki ainesosat ovat samanlämpöisiä, kuorrutteesta tulee tasaisempi. 


Kokoaminen

Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin kakkupohja tarjoilulautaselle ja levitä päälle raparperihillokella ja kuorrutetta. Toista sama seuraavalle pohjalle. Levitä päällimmäisen pohjan päälle raparperihilloketta ja pursota kuorrutteesta puolipalloja. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.