EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Ananas- ja vesimelonimarengit

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Kesäiset marenkitikkarit, joita voi käyttää pöydän- tai kakunkoristeena. Hauskat ananas- ja vesimelonikoristeet voi asetella koristeeksi keskelle kakkua.

10 kappaletta

Vaikeustaso 1 30 minuuttia

Valmistus

Valmistus:

Kuumenna uuni 100°C:seen. On tärkeää, ettei uuni kuumene enempää, jotta koristeet eivät sula. Voit varmuuden vuoksi kuumentaa uunin 90°C: seen ja paistaa marenkeja hieman kauemmin.

1

Trooppiset hedelmämarengit

Kaada Marenkijauheet suureen kulhoon ja lisää 1,5 dl vettä. Vatkaa sähkövatkaimen pienellä nopeudella lyhyesti sekaisin ja sitten korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia kunnes marenki on ilmavaa. 

Jaa marenki kolmeen kulhoon. Värjää yksi osa punaisella, toinen keltaisella ja viimeinen vihreällä geelivärillä. Sekoita värit käännellen joukkoon, jottei marenkivaahto lässähdä.

Laita keltaiseksi värjätty marenki pursotuspussiin, jossa on pieni tähtitylla.
Laita punaiseksi värjätty marenki pursotuspussiin, jossa on suljettu tähtitylla (ø 8 mm).
Laita puolet vihreästä marenkiasta  marenki pursotuspussiin, jossa on suljettu tähtitylla (ø 8 mm). Laita toinen osa marengeista pursotuspussiin, jossa on lehtitylla.

2

Vesimelonimarengit

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pursota 5 pientä palloa punaisesta marengista leivinpaperille ja  kiinnitä pilli tai tikku pallon päälle. Pursota sitten vihreää marenkia kaarevaan muotoon pillin keskiosaan - eli tee vesimelonin kuori. 

Pursota sitten punaisesta marengista siksak liikkeellä kolmio vesimelonin hedelmäksi. Ripottele punaisen osan päälle mustia koristerakeita melonin siemeniksi. Jäljelle jäävästä marengista voit pursottaa vesimelonien sivuun pieniä marenkeja. 

3

Ananasmarengit

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pursota 5 pientä palloa keltaisesta marengista leivinpaperille ja  kiinnitä pillin tai tikun päähän. Pursota sitten keltaisesta marengista pieniä marenkeja 3 vierekkäin ja 4 päällekäin. 

Pursota sitten vihreästä marengista ananaksen lehtiosat. Pursota ensin pohja suljetun tähtityllan läpi ja sitten vielä päälle kerros marenkia lehtityllan läpi siksakliikkeellä. Jäljelle jäävästä marengista voit pursottaa ananasten sivuun pieniä marenkeja. 

Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 90 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia.

Reseptin ravintosisältö Ananas- ja vesimelonimarengit

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 628 kJ
150 kcal
1181 kJ
282 kcal
Rasva 0.02 g 0.04 g
Hiilihydraatit 35.55 g 67.07 g
Proteiini 1.60 g 3.02 g