EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Ilmava marenkikakku

Ihanan ilmava marenkikakku hurmaa kevään juhlissa. Kestävän ja kauniin kermavaahdon salaisuutena on Dr. Oetker Cream Fix -jauhe.

10 - 12 palaa

Vaikeustaso 2 70 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Ilmava marenkikakku

Marenkipohjat:

8 kpl kananmunan valkuaista
4 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1,5 tl (valko)viinietikkaa
Dr. Oetker Punaista geeliväriä

Vadelmamelba:

200 g pakastettuja vadelmia
1 dl sokeria

Täyte:

5 dl vispikermaa
1 ps Dr. Oetker Cream fix -jauhetta

Koristeeksi:

150 g mansikkaa (neljänneksiksi leikattuna)

preparation

Valmistus

1

Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä lähes kiehumispisteeseen asti samalla sekoittaen. Ota  kattila liedeltä ja soseuta lämpimät marjat sauvasekoittimella. Anna vadelmamelban jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.

2

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

3

Laita munanvalkuaiset kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella jämäkäksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria 1 rkl kerrallaan ja vatkaa valkuaismassaa n. 30 sekuntia jokaista sokerilusikallista kohti.

4

Lisää muutama pisara punaista geeliväriä ja jatka vatkaamista vielä 10 minuuttia. Marenkipohjien värin tulisi olla kauniin pastellinsävyinen. 

5

Sekoita etikka ja maissitärkkelys yhteen ja lisää valkuaismassaan. Vatkaa vielä 2 minuuttia.

6

Piirrä neljälle leivinpaperille halkaisijaltaan noin 24 cm kokoinen ympyrä. Laita marenkivaahto pursotinpussiin ja täytä leivinpaperiympyrät. 

7

Aseta marenkipohjat uuniin ja laske lämpötila 120 asteeseen. Paista pohjia noin 1,5 tuntia ja sammuta sitten uuni. Anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen kuin poistat ne uunista. Pohjat säilyvät 3 päivän ajan ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä.

8

Vatkaa vispikerma kevyesti sähkövatkaimella ja lisää Cream Fix. Vatkaa kermaa vielä n. 20 sekuntia tai kunnes kerma on sopivan paksuista. 

9

Asettele marenkipohjille vuorotellen kermavaahtoa ja vadelmamelbaa kerroksittain niin, että lopuksi kakun päällä on kermavaahtoa ja hieman vadelmamelbaa. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö Ilmava marenkikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1382kJ
330kcal
959kJ
229kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 0g 0g
Proteiini 0g 0g