Ilmava marenkikakku

(0)
5 2 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Ihanan ilmava marenkikakku hurmaa kevään juhlissa. Kestävän ja kauniin kermavaahdon salaisuutena on Dr. Oetker Cream Fix -jauhe.

10 - 12 palaa

Vaikeustaso 2 70 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Ilmava marenkikakku

Marenkipohjat:

8 kpl kananmunan valkuaista
4 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1,5 tl (valko)viinietikkaa
Dr. Oetker Punaista geeliväriä

Vadelmamelba:

200 g pakastettuja vadelmia
1 dl sokeria

Täyte:

5 dl vispikermaa
1 ps Dr. Oetker Cream fix -jauhetta

Koristeeksi:

150 g mansikkaa (neljänneksiksi leikattuna)

Valmistus

Valmistus:

1

Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä lähes kiehumispisteeseen asti samalla sekoittaen. Ota  kattila liedeltä ja soseuta lämpimät marjat sauvasekoittimella. Anna vadelmamelban jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.

2

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

3

Laita munanvalkuaiset kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella jämäkäksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria 1 rkl kerrallaan ja vatkaa valkuaismassaa n. 30 sekuntia jokaista sokerilusikallista kohti.

4

Lisää muutama pisara punaista geeliväriä ja jatka vatkaamista vielä 10 minuuttia. Marenkipohjien värin tulisi olla kauniin pastellinsävyinen. 

5

Sekoita etikka ja maissitärkkelys yhteen ja lisää valkuaismassaan. Vatkaa vielä 2 minuuttia.

6

Piirrä neljälle leivinpaperille halkaisijaltaan noin 24 cm kokoinen ympyrä. Laita marenkivaahto pursotinpussiin ja täytä leivinpaperiympyrät. 

7

Aseta marenkipohjat uuniin ja laske lämpötila 120 asteeseen. Paista pohjia noin 1,5 tuntia ja sammuta sitten uuni. Anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen kuin poistat ne uunista. Pohjat säilyvät 3 päivän ajan ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä.

8

Vatkaa vispikerma kevyesti sähkövatkaimella ja lisää Cream Fix. Vatkaa kermaa vielä n. 20 sekuntia tai kunnes kerma on sopivan paksuista. 

9

Asettele marenkipohjille vuorotellen kermavaahtoa ja vadelmamelbaa kerroksittain niin, että lopuksi kakun päällä on kermavaahtoa ja hieman vadelmamelbaa. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö Ilmava marenkikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1382 kJ
330 kcal
959 kJ
229 kcal
Rasva 16.04 g 11.14 g
Hiilihydraatit 49.81 g 34.59 g
Proteiini 4.03 g 2.80 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei