Kanelipullat

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Näiden kanelipullien taikinaan on käytetty rahkaa. Ihanan pehmeät pullat maistuvat kylmän maidon tai kahvin kanssa vaikka Kanelipullapäivänä 4.10.

about 40 kappaletta

Vaikeustaso 2 100 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Kanelipullat

Pullataikina:

about 16 dl vehnäjauhoja
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
150 g voita
200 g maitorahkaa
5 dl maitoa

Täyte:

75 g voita
1 dl sokeria
3 tl kanelia
2 tl Dr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria

Pinnalle:

1 kpl kananmunaa
Dr. Oetker koristerakeita tai raesokeria

Valmistus

Valmistus:

1

Taikina

Ota sekä taikinan että täytteen voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna maito 37 asteiseksi.

2

Alusta taikina isossa kulhossa. Lisää maitoon rahka, kardemumma, sokeri, suola, murennettu hiiva ja pieni määrä jauhoja. Vatkaa taikinaa voimakkaasti, jotta siihen muodostuu ilmakuplia. Lisää jauhoja pienissä erissä aluksi voimakkaasti vatkaten. Kun taikina alkaa olla paksua vaivaa taikinaa hyvän sitkon muodustumiseksi. Lisää pehmeä voi pieninä kuutioina alustamisen loppuvaiheessa.

3

Aseta taikina liinan alle kohoamaan, kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat jauhotulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat erikseen suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä kummallekin levylle.

4

Kanelirullia voit valmistaa rullaamalla levyn rullaksi ja leikkaamalla siitä kiekkoja. Perinteisiä korvapuuseja saat leikkaamalla rullan "siksakkiin" kolmioiksi ja painamalla ohuimmasta kohdasta sormella. Kanelisolmuja saat kääntämällä taikinalevyn kaksinkerroin ja leikkaamalla suikaleita, jotka kieputetaan sormissa solmuiksi. Aseta pulla väljästi leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille kohoamaan liinan alle.

5

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele kohonneet pullat kanamunalla ja ripottele pinnalle erilaisia koristerakeita (erilaiset helmet eivät kestä paistamista) tai raesokerilla. Paista uunin keskitasossa noin 8-10 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö Kanelipullat

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 716 kJ
171 kcal
1231 kJ
294 kcal
Rasva 5.17 g 8.92 g
Hiilihydraatit 24.90 g 42.94 g
Proteiini 3.45 g 5.95 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei