EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Kanelipullat

Näiden kanelipullien taikinaan on käytetty rahkaa. Ihanan pehmeät pullat maistuvat kylmän maidon tai kahvin kanssa vaikka Kanelipullapäivänä 4.10.

about 40 kappaletta

Vaikeustaso 2 100 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Kanelipullat

Pullataikina:

about 16 dl vehnäjauhoja
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
150 g voita
200 g maitorahkaa
5 dl maitoa

Täyte:

75 g voita
1 dl sokeria
3 tl kanelia
2 tl Dr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria

Pinnalle:

1 kpl kananmunaa
Dr. Oetker koristerakeita tai raesokeria

Valmistus

Valmistus:

1

Taikina

Ota sekä taikinan että täytteen voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna maito 37 asteiseksi.

2

Alusta taikina isossa kulhossa. Lisää maitoon rahka, kardemumma, sokeri, suola, murennettu hiiva ja pieni määrä jauhoja. Vatkaa taikinaa voimakkaasti, jotta siihen muodostuu ilmakuplia. Lisää jauhoja pienissä erissä aluksi voimakkaasti vatkaten. Kun taikina alkaa olla paksua vaivaa taikinaa hyvän sitkon muodustumiseksi. Lisää pehmeä voi pieninä kuutioina alustamisen loppuvaiheessa.

3

Aseta taikina liinan alle kohoamaan, kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat jauhotulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat erikseen suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä kummallekin levylle.

4

Kanelirullia voit valmistaa rullaamalla levyn rullaksi ja leikkaamalla siitä kiekkoja. Perinteisiä korvapuuseja saat leikkaamalla rullan "siksakkiin" kolmioiksi ja painamalla ohuimmasta kohdasta sormella. Kanelisolmuja saat kääntämällä taikinalevyn kaksinkerroin ja leikkaamalla suikaleita, jotka kieputetaan sormissa solmuiksi. Aseta pulla väljästi leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille kohoamaan liinan alle.

5

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Voitele kohonneet pullat kanamunalla ja ripottele pinnalle erilaisia koristerakeita (erilaiset helmet eivät kestä paistamista) tai raesokerilla. Paista uunin keskitasossa noin 8-10 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö Kanelipullat

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 716kJ
171kcal
1231kJ
294kcal
Rasva 5.17g 8.92g
Hiilihydraatit 24.90g 42.94g
Proteiini 3.45g 5.95g