Flag

Stollenpullat

about 10 - 12 kappaletta
Keskitasoinen
155 minuuttia
Mehukkaat ja pehmeät pullat, joiden täytteinä on kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, ja päällä ripoteltuna rapeita manteleita.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
2,25 dlkevytmaitoa
75 gvoita
500 gvehnäjauhoja
60 gsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
10 gsuolaa
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1 kplkananmunaa
Täyte
1 kplkananmunaa
50 gDr. Oetker Appelsiinin Kuoripaloja
50 gDr. Oetker Sukaattia
50 gDr. Oetker Hedelmäsekoitusta (pienemmiksi pilkottuina)
40 gDr. Oetker Korintteja
Dr. Oetker Mantelilastuja (koristeeksi)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
Picture - Dr. Oetker Appelsiinin Kuoripaloja
Picture - Dr. Oetker Sukaattia
Picture - Dr. Oetker Hedelmäsekoitusta (pienemmiksi pilkottuina)
Picture - Dr. Oetker Korintteja
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja (koristeeksi)
1

Pullataikina

Lämmitä maito ja voi, kunnes voi on sulanut ja se os on kädenlämpöistä.

Yhdistä jauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola sekä hapanjuuripussin sisältö kulhossa. Lisää joukkoon maito-voiseos ja kananmuna. Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa pienellä teholla, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Lisää sitten tehoa ja vaivaa taikinaa keskinopeudella tai suurella nopeudella 6-8 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja taipuisaa ja osuu kulhon reunoihin sekoittuessa.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile se pyöreäksi palloksi. Peitä taikina muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti.

2

Pullien täyttäminen ja paistaminen

Picture - Kløbenboller web step1
Picture - Kløbenboller web step

Nosta taikina pöydälle ja paina siihen syvennys. Vatkaa kananmuna syvennykseen ja lisää appelsiininkuoret, sukaatti, hedelmäsekoituksen hedelmät ja korintit.

Leikkaa taikina teräväreunaisella nuolijalla tai veitsellä pieniksi paloiksi niin, että hedelmät ja kananmuna sekoittuvat hyvin taikinaan. Yhdistä palat. Taikinaa ei tulisi vaivata tasaiseksi palloksi, vaan sen tulisi olla epätasainen, sillä tämä antaa pullille rosoisen ulkonäön.

Jaa taikina 10-12 osaan ja aseta taikinapalat kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tämä onnistuu helpoiten käyttämällä nuolijaa tai veistä lastana taikinapalojen nostamiseen. Ripottele päälle mantelilastuja.

Peitä pullat muovikelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota n. 45 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen noin 10 minuuttia ennen kohotusajan päättymistä.

Paista pullia 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä, mutta huolehdi, etteivät hedelmät ruskistu. Anna pullien jäähtyä ritilän päällä.


Vinkki

Tässä reseptissä käytetään puolikas rasia kutakin sokeroitua hedelmää. Loput hedelmät voidaan säilyttää suljetussa astiassa tuotteen viimeiseen käyttöpäivään asti. Sukaatin sijaan voit lisätä myös kokonaisen appelsiininkuorirasian (100 g).