EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Merellinen nutellakakku

Kuningas Triton -kakku on mainio syntymäpäiväkakku meriteemaisiin juhliin. Kauniit siniset pursotukset ja koristeet kätkevät sisäänsä mehevän suklaakakun.

8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Merellinen nutellakakku

Kakkupohja:

4 kpl kananmunaa
1,75 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
0,25 dl vettä
2,33 dl vehnäjauhoja
0,5 tl Dr. Oetker Luomu Leivinjauhetta

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Paistonkestävä Vaniljakreemi
6 dl kevytmaitoa
150 g suklaa-pähkinätahnaa (Nutella) (1 1/3 dl)
1 ps Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
50 g suklaa-pähkinätahnaa (Nutella) kakkupohjan voiteluun (noin 1/2 dl)

Koristelu:

3,25 dl tomusokeria
2 - 3 rkl vettä
1 tl Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
2 ps Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
5 dl kevytmaitoa
Dr. Oetker Ocean Mix -koristerakeita

preparation

Valmistus:

1

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 200 asteeseen tasalämmölle. Laita irtopohjavuoan ( ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 

2

Kakkupohja

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 4-5 minuutin ajan. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauho ja leivinjauhe muna-sokeri seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia. 

Kokeile puutikulla onko kakku kypsä. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei jää taikinaa. Jos kakku ruskistuu liikaa pinnalta, voit laittaa paiston lopussa sen päälle folion. Anna kakkupohjan jäähtyä leivontaritilällä. Jaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. 

3

Täyte

Sekoita Vaniljakreemi kylmään maitoon. Vatkaa seosta voimakkaasti 3 min sähkövatkaimella.  Lisää 150 g nutellaa. Laita täyte jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.  Lisää lopuksi sekaan hasselpähkinärouhe. 

4

Kakun kokoaminen

Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jonka reunat voit vuorata kakkumuovilla tai leivinpaperilla, jotta saat siihen lisää korkeutta. Voitele alimmainen pohja suklaa-pähkinätahnalla. Asettele ensimmäinen pohja vuokaan ja levitä sen päälle nutella-vaniljatäytettä. Levitä toisen pohjan päälle suklaa-pähkinätahnaa ja laita pohja vuokaan. Levitä loput täytteestä pohjan päälle. Asettele viimeinen pohja päälle niin, että leikkauspuoli jää alaspäin. Tasaista pintaa vasten kuorrutus pysyy paremmin. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen koristelua. 

5

Kuorrute

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään ja lisää sininen geeliväri. Levitä kakun päälle tasaisesti. Jos et tee pursotuksia, anna kuorrutteen valua reunoja pitkin alas. Ripottele päälle Ocean Mix -rakeita ennen kuin kuorrute kovettuu. 

6

Pursotukset kakkumoussella

Vatkaa kahden kakkumousse -pussin sisältö 5 dl maitoon. Vatkaa ensin 1 minuutti alhaisella teholla ja sitten 2-3 minuuttia korkeimmalla teholla. Jaa täyte kolmeen kulhoon. Värjää kaksi täytettä eri värisiksi sinisiksi. Laita täytteet kolmeen pursotuspussiin, joissa on pyöreät tyllat päässä. Voit vaihtoehtoisesti leikata pursotuspussin päähän pyöreän aukon, mutta silloin pursotukset eivät ole yhtä tasaisia. 

Pursota kakun alareunaan valkoista kakkumoussea ja levitä pursotusta kevyesti teelusikan avulla. Pursota viereen uusi ympyrä levitä teelusikalla päältä. Jatka sama sinisillä kakkumousseilla kunnes kakun reuna on kokonaan kuorrutettu.

Reseptin ravintosisältö Merellinen nutellakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2638kJ
630kcal
971kJ
232kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 0g 0g
Proteiini 0g 0g