Merellinen nutellakakku

(0)
3 2 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Kuningas Triton -kakku on mainio syntymäpäiväkakku meriteemaisiin juhliin. Kauniit siniset pursotukset ja koristeet kätkevät sisäänsä mehevän suklaakakun.

8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Merellinen nutellakakku

Kakkupohja:

4 kpl kananmunaa
1,75 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
0,25 dl vettä
2,33 dl vehnäjauhoja
0,5 tl Dr. Oetker Luomu Leivinjauhetta

Täyte:

1 ps Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
6 dl kevytmaitoa
150 g suklaa-pähkinätahnaa (Nutella) (1 1/3 dl)
1 ps Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
50 g suklaa-pähkinätahnaa (Nutella) kakkupohjan voiteluun (noin 1/2 dl)

Koristelu:

3,25 dl tomusokeria
2 - 3 rkl vettä
1 tl Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
2 ps Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
5 dl kevytmaitoa
Dr. Oetker Ocean Mix -koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

1

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 200 asteeseen tasalämmölle. Laita irtopohjavuoan ( ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 

2

Kakkupohja

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 4-5 minuutin ajan. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauho ja leivinjauhe muna-sokeri seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia. 

Kokeile puutikulla onko kakku kypsä. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei jää taikinaa. Jos kakku ruskistuu liikaa pinnalta, voit laittaa paiston lopussa sen päälle folion. Anna kakkupohjan jäähtyä leivontaritilällä. Jaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. 

3

Täyte

Sekoita Vaniljakreemi kylmään maitoon. Vatkaa seosta voimakkaasti 3 min sähkövatkaimella.  Lisää 150 g nutellaa. Laita täyte jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.  Lisää lopuksi sekaan hasselpähkinärouhe. 

4

Kakun kokoaminen

Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jonka reunat voit vuorata kakkumuovilla tai leivinpaperilla, jotta saat siihen lisää korkeutta. Voitele alimmainen pohja suklaa-pähkinätahnalla. Asettele ensimmäinen pohja vuokaan ja levitä sen päälle nutella-vaniljatäytettä. Levitä toisen pohjan päälle suklaa-pähkinätahnaa ja laita pohja vuokaan. Levitä loput täytteestä pohjan päälle. Asettele viimeinen pohja päälle niin, että leikkauspuoli jää alaspäin. Tasaista pintaa vasten kuorrutus pysyy paremmin. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen koristelua. 

5

Kuorrute

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään ja lisää sininen geeliväri. Levitä kakun päälle tasaisesti. Jos et tee pursotuksia, anna kuorrutteen valua reunoja pitkin alas. Ripottele päälle Ocean Mix -rakeita ennen kuin kuorrute kovettuu. 

6

Pursotukset kakkumoussella

Vatkaa kahden kakkumousse -pussin sisältö 5 dl maitoon. Vatkaa ensin 1 minuutti alhaisella teholla ja sitten 2-3 minuuttia korkeimmalla teholla. Jaa täyte kolmeen kulhoon. Värjää kaksi täytettä eri värisiksi sinisiksi. Laita täytteet kolmeen pursotuspussiin, joissa on pyöreät tyllat päässä. Voit vaihtoehtoisesti leikata pursotuspussin päähän pyöreän aukon, mutta silloin pursotukset eivät ole yhtä tasaisia. 

Pursota kakun alareunaan valkoista kakkumoussea ja levitä pursotusta kevyesti teelusikan avulla. Pursota viereen uusi ympyrä levitä teelusikalla päältä. Jatka sama sinisillä kakkumousseilla kunnes kakun reuna on kokonaan kuorrutettu.

Reseptin ravintosisältö Merellinen nutellakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2638 kJ
630 kcal
971 kJ
232 kcal
Rasva 16.87 g 6.20 g
Hiilihydraatit 79.20 g 29.12 g
Proteiini 11.83 g 4.35 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei