reseptiin Toffeinen raparperikakku
3 - 4 dl | kondensoitua maitoa (yksi purkki) |
2 kpl | raparperinvartta |
1 rkl | vettä |
0,5 dl | tummaa siirappia |
kaneli | |
100 g | mansikkaa |
12 kpl | Savoiardi keksejä |
1,5 dl | mehua (esim. mansikka) |
2 dl | vispikermaa |
200 g | maitorahkaa |
1 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
3 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
sokeria tarvittaessa | |
vesi |
suklaakeksejä (murusina) | |
100 - 150 g | mansikkaa |
Aloita keittämällä kondensoitu maito. Laita säilykepurkki avaamattomana kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Lisää tarvittaessa vettä keittämisen aikana.
Leikkaa huuhdellut raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan yhdessä veden ja siirapin kanssa, lisää joukkoon ripaus kanelia. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.
Poista halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoasta pohja. Laita pelkät vuoan reunat suoraan tarjoiluvadille. Asettele vadille savoiardikeksit. Kostuta.
Pilko täytteen mansikat paloiksi. Levitä kostutettujen keksien päälle raparperiseos ja mansikat. Kaada päälle jäähtynyt toffee.
Liota liivatelehdet runsaassa vedessä pehmeiksi. Purista kevyesti enin vesi pois ja laita liivatteet pienessä astiassa mikroon. Kuumenna kunnes liivatteet ovat liuenneet. Sekoita liivatteet rahkaan. Mausta vaniljalla.
Vaahdota vispikerma ja lisää varovasti sekoittaen rahkaseokseen. Lisää sokeria tarvittaessa. Huomioi, että muu täyte on erittäin makeaa. Levitä vaahto muun täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin peitettynä vähintään neljäksi tunniksi.
Pyöräytä leivonnainen veitsellä irti vuoan reunoja pitkin, poista vuoan reunat. Koristele murustetuilla suklaakekseillä ja tuoreilla mansikoilla.
Varaa aikaa kondensoidun maidon keittämiseen!
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
779
kJ
186 kcal |
544
kJ
130 kcal |
Rasva | 8.12 g | 5.68 g |
Hiilihydraatit | 22.57 g | 15.79 g |
Proteiini | 2.12 g | 1.48 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei