Trooppinen moussekakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Trooppista tunnelmaa tuova kakku maistuu kookokselta, ananakselta ja suklaalta.

noin 8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Trooppinen moussekakku

Browniepohja:

80 g voita
80 g Dr. Oetker Tummaa Leivontasuklaata
3 rkl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
1 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia
suolaa

Ananashyydyke:

2 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
200 g tuoretta ananasta
1 kpl sitruunaa
1 dl sokeria
tippa Dr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä halutessasi

Kookosmousse:

4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2,5 dl kookoskermaa
1 dl sokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia
4 dl kuohukermaa

Valmistus

Valmistus:

1

Ananashyydyke

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuori ananas, poista ydin ja kuutioi hedelmä. Lisää kattilaan sokerin ja sitruunamehun kanssa, keitä noin 5 minuuttia tai kunnes ananas on hieman pehmennyt. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää liivatelehdet, joista on puristeltu ylimääräinen vesi. Kaada seos halkaisijaltaan 15 cm silikonivuokaan ja nosta pakkaseen. Anna jähmettyä 4 tuntia.

2

Browniepohja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat, laita sivuun odottamaan.
 
Mittaa voi ja suklaa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää vaniljauute, suola sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon kananmuna kerrallaan. Siivilöi lopuksi jauhot seokseen ja sekoita tasaiseksi.
 
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja naputa vuokaa muutaman kerran pöydän reunaa vasten, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. Paista uunissa 16 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä täysin.
 
Kun kakkupohja on jäähtynyt täysin ja ananashyydyke jähmettynyt, valmista kookosmousse.
 

3

Kookosmousse

Irrota ananashyydyke muotista ja aseta kakkupohjan keskelle irtopohjavuokaan. Laita sivuun odottamaan.
 
Liota liivatelehdet. Mittaa kookoskerma ja sokeri kattilaan, kuumenna kunnes sokeri sulaa. Nosta hellalta ja lisää liivatelehdet, joista on puristeltu ylimääräinen neste. Sekoita tasaiseksi, nosta sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (20–25 astetta).
 
Vatkaa kermavaahto ja vaniljauute vaahdoksi. Notkista turkkilainen jogurtti ja sekoita kermavaahdon sekaan. Kaada kookoskerma ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan. Napauta taas vuokaa työtasoa vasten, jotta moussemassa tasoittuu. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.

4

Koristelu

Voit halutessasi koristella kakun kuivatuilla ananasviipaleilla. Lämmitä uuni 100-asteiseksi. Kuori ananas ja leikkaa hedelmästä mahdollisimman ohuita siivuja. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kuivata uunissa 2–3 h. Käännä kukat puolessa välissä niin, että peltiä vasten ollut pinta osoittaa ylöspäin.

Reseptin ravintosisältö Trooppinen moussekakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2211 kJ
528 kcal
1357 kJ
324 kcal
Rasva 37.05 g 22.73 g
Hiilihydraatit 29.92 g 18.36 g
Proteiini 5.45 g 3.34 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Suostumuksesi sisältää myös mahdollisen tietojen siirron Yhdysvaltoihin GDPR:n artiklan 49 mukaisesti. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Sieltä löydät myös lisätietoja tiedonsiirrosta teknologiantarjoajille ja kumppaneille Yhdysvalloissa. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua. Osa teknologian tarjoajista, joita käytämme, voivat käsitellä tietojasi myös Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä tietoihisi käsiksi ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä tehokkaisiin oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan. Teemme myös yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka voivat käsitellä tietojasi Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa potentiaalinen riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä käsiksi tietoihisi ja ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei