Kaikki sateenkaaren värit – ja vielä enemmän
Ruoka on toisinaan luonnollisesti värikästä, mutta aina se ei riitä halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Silloin turvaudumme elintarvikeväreihin, joita voi käännellä, vaivata ja ripotella kakkujen päälle. Ihmisillä on sisäänrakennettu halu valita värikästä – valitsemme värikkäimmät salaatit tai karkit, koska värit ovat houkuttelevia. Tämän takia värejä käytetään myös leivonnassa, jotta leivoksista saadaan herkullisempia ja vastustamattomia.
Erilaiset elintarvikevärit leivontaan
(5 Tuotteet)
(8 Tuotteet)
Yllä olevia annosteluohjeita voi käyttää myös kananmunan valkuaista ja tomusokeria sisältävän pikeerin eli ”royal icing”-kuorrutteen värjäämisessä. Katso reseptivideo värikkäistä naamiokekseistä. Saadaksesi voimakkaan mustan kuorrutteen, lisää myös kaakaojauhetta tomusokerin lisäksi, ennen kuin lisäät mustaa elintarvikeväriä – katso videolta vinkit pikeerin värjäykseen.
Tämän kakun kuorrutuksessa on käytetty Dr. Oetker Sinistä geeliväriä ja Vaniljakakkumoussea.

Merellinen nutellakakku
1/1 tulosta näytetty

Marengit

Raidalliset marengit kahdella tavalla

Ananas- ja vesimelonimarengit
3/3 tulosta näytetty