Ruoka on liian arvokasta hukattavaksi! Hävikkiviikon tavoite on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta. Ruokahävikki on syömäkelpoista ruokaa, joka on syystä tai toisesta päätynyt jätteeksi syömisen sijasta. Ruokahävikki on maailmanlaajuinen ongelma, joka vaikuttaa sekä ympäristöön että talouteen. Tällä sivustolla tarjoamme tietoa ja vinkkejä siitä, miten voimme yhdessä vähentää ruokahävikkiä ja edistää kestävämpää tulevaisuutta.
Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on peräti yli kolmasosa. Kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 100 miljoonaa kiloa vuosittain.
Lue lisää Luonnonvarakeskuksen julkaisusta.
Kotitalouksien ruokahävikkiä voi ehkäistä esimerkiksi suunnittelemalla ruokaostokset paremmin, muistamalla päiväysmerkintöjen erot, käyttämällä luovuutta kokkaamisessa ja kokeilemalla rohkeasti uusia reseptejä sen pohjalta, mitä ruoka-aineita kaapissa on jo valmiiksi.
Kakut
Pullat
Sämpylät ja leivät
Juomat
Jälkiruoat
Jälkiruoat