Flag

Rapeat hävikkisämpylät

10 kappaletta
Helppo
120 minuuttia
Puuronjämistä leivot helposti rapeat hävikkisämpylät. Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri tuo sämpylöihin syvät ja maukkaan maun,
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
3 dlkaurapuuroa
4 dlvettä
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
500 gvehnäjauhoja
2 tlsuolaa
2 rklruokaöljyä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1

Valmistus

Picture - Hävikkisämpylät 2
Picture - Hävikkisämpylät 3
Picture - Hävikkisämpylät 4
Picture - Hävikkisämpylät 5

Kaada vesi puuron sekaan ja sekoita tasaiseksi. 
Lämmitä puuro-vesiseos + 42 asteiseksi. Lisää suola sekaan ja sekoita. Sekoita hapanjuuripussin sisältö jauhojen sekaan ja lisää jauhoseos taikinaan. Lisää sekaan lopuksi öljy. 


Sekoita taikina tasaiseksi ja vaivaa taikinaa käsin tai taikinakoukuilla varustetulla käsivatkaimella tai yleiskoneella noin 5 minuutin ajan. Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä 1,5 tuntia. 

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile taikinasta tanko. Leikkaa tanko 10 osaan ja pyörittele paloista palloja. Aseta taikinapallot leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele hieman vehnäajuhoja sämpylöiden päälle. 

Aseta uunin pohjalle paistonkestävä astia ja kaada siihen kiehuvaa vettä, näin sämpylöistä tulee rapeita. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 15 minuutin ajan tai kunnes pinta on kauniisti paistunut.