Flag

Kesäinen hapanjuuripizza

2 kappaletta
Helppo
300 minuuttia
Tällä reseptillä valmistat täydellisen rapean hapanjuuripizzan, joka paistetaan grillissä tai pizzauunissa. Pizzan valmistus on mukavaa kesäillan puuhaa!
Hapanjuuresta valmistettua taikinaa kannattaa kohottaa jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Hapanjuuritaikinasta valmistettu pizza paistetaan rapeaksi grillissä tai pizzauunissa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pizzataikina
300 gvehnäjauhoja tai pizzajauhoja
0,5 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
2 dlvettä
1 tlsuolaa
Täytteet
Tomaattikastiketta
about 250 gtuoretta mozzarellaa
1kuivattua oreganoa
16kinkkua siivuina, esim. parmankinkku
1rucolaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1

Pizzataikina

Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon puolet hapanjuuripussin sisällöstä. Lisää vesi ja suola. Vaivaa ensin taikinakoukuilla varustetulla käsivatkaimella n. 3 minuuttia matalalla nopeudella, sitten n. 5 minuuttia täydellä teholla tasaiseksi ja joustavaksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

2

Muotoilu

Laita grilli lämpenemään 250 asteeseen. Pizzauunissa pizza valmistuu noin 400 asteen lämpötilassa.


Ota taikina jääkaapista n. 30 minuuttia ennen leipomista ja anna seistä huoneenlämmössä ennen muotoilua.


Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreät pallot kevyesti jauhotetulla pöydällä. Anna taikinapallojen levätä n. 10 minuuttia. Siirrä taikinapallot kahden leivinpaperin päälle ja muotoile pizzapohjiksi työstäen taikinaa keskeltä. Venytä taikinaa varovasti käsin, kunnes saavutat haluamasi muodon ja paksuuden. Älä käytä kaulinta, koska se pakottaa ilman pois taikinasta.

3

Täyttäminen ja paistaminen

Levitä pizzoille tomaattikastiketta, vältä levittämästä reunoille jotta reunat pääsevät kohoamaan rapeiksi paiston aikana. Levitä pizzapohjille mozzarellaviipaleet ja ripottele päälle kuivattua oreganoa.

Paista grillissä pizzaa noin 8-10 minuuttia. Pizzauunissa pizza valmistuu nopeammin, noin 2 minuutissa. Pyöräytä pizzaa välillä, kun paistat sitä pizzauunissa.
 
Viimeistele pizzat parmankinkulla (tai muulla valitsemallasi kinkulla) ja tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.

4

Vinkki!

Voit vapaasti vaihtaa täytteet suosikkitäytteisiisi.