Flag

Nopea nyhtöleipä juustolla ja valkosipulilla

1 annos
Helppo
70 minuuttia
Rakastatko leipää, juustoa ja valkosipulia? Sitten tämä resepti on sinua varten! Nopeasti valmistuva leipä on täydellinen lisuke esimerkiksi illalliselle.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina ilman kohotusta
7 dlvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Nopea pizzahiiva -seosta
1 tlkarkeaa merisuolaa (tai muuta karkeaa suolaa)
0,5 dlöljyä
2,5 dlhaaleaa vettä
Täyte
200 graastettua mozzarellaa
1 - 2 kplvalkosipulin kynttä - hienonnettuna
10 gtuoretta persiljaa (1 pieni nippu hienonnettuna)
2 rklöljyä
jauhettua mustapippuria
about 1 tlmerisuolaa
1 kplkananmunaa (voiteluun)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Nopea pizzahiiva -seosta
1

Taikina

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää öljy sekä vesi. Vaivaa taikinaa pari minuuttia käsin.

Anna taikinan levätä noin 5-10 minuuttia. Tällöin taikina ei kutistu sitä kaulittaessa.

2

Täyte

Taikinan tekeytyessä voit valmistaa täytteen. Sekoita juusto, valkosipuli ja persilja kulhossa.

3

Nyhtöleivän valmistus

Picture - Hurtigt pull apart brød med ost og hvidløg web process step1

Aseta leipävuoan pituinen leivinpaperi vuokaan. Voitele kevyesti ne vuoan päädyt, joihin leivinpaperi ei yllä.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 40 x 40 cm kokoiseksi. Siirtele taikinaa silloin tällöin ja ripottele päälle jauhoja, jottei se tartu kiinni pöytään.

Voitele taikina öljyllä. Levitä juusto-valkosipuli-persiljaseos taikinan päälle reunoja myöten. Ripottele päälle myös suolaa ja pippuria.

Leikkaa taikinasta neljä pitkää nauhaa ja pinoa ne päällekkäin. Leikkaa taikinapino vielä 6 osaan ja asettele ne leipävuokaan. Mikäli täytettä on tippunut leivän kokoamisen aikana, ripottele nämä vielä leivän päälle. Voitele leivän pinta kananmunalla.

Paista leipää noin 35 minuuttia uunin alaosassa. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.


Vinkki

Nyhtöleivän voi pakastaa jopa kolmeksi kuukaudeksi.