Flag

Hapanjuuripizza

2 kappaletta
Helppo
300 minuuttia
Tällä reseptillä valmistat täydellisen rapean hapanjuuripizzan! Kohota taikinaa jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pizzataikina
300 gvehnäjauhoja tai pizzajauhoja
0,5 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
2 dlvettä
1 tlsuolaa
Täytteet
Tomaattikastiketta
about 250 gtuoretta mozzarellaa
1kuivattua oreganoa
16kinkkua siivuina, esim. parmankinkku
1rucolaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1

Pizzataikina

Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon puolet hapanjuuripussin sisällöstä. Lisää vesi ja suola. Vaivaa ensin taikinakoukuilla varustetulla käsivatkaimella n. 3 minuuttia matalalla nopeudella, sitten n. 5 minuuttia täydellä teholla tasaiseksi ja joustavaksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

2

Muotoilu

Siirrä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.


Ota taikina jääkaapista n. 30 minuuttia ennen leipomista ja anna seistä huoneenlämmössä ennen muotoilua.


Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreät pallot kevyesti jauhotetulla pöydällä. Anna taikinapallojen levätä n. 10 minuuttia. Siirrä taikinapallot kahden leivinpaperin päälle ja muotoile pizzapohjiksi työstäen taikinaa keskeltä. Venytä taikinaa varovasti käsin, kunnes saavutat haluamasi muodon ja paksuuden. Älä käytä kaulinta, koska se pakottaa ilman pois taikinasta.

3

Täyttäminen ja paistaminen

Levitä pizzoille tomaattikastiketta, vältä levittämästä reunoille jotta reunat pääsevät kohoamaan rapeiksi paiston aikana. Levitä pizzapohjille mozzarellaviipaleet ja ripottele päälle kuivattua oreganoa.


Jos sinulla on pizzalasta, nosta sillä pizza leivinpapereineen kuumalle pizzakivelle tai uunipellille. Jos sinulla ei ole pizzalastaa, liu'uta leivinpaperilla oleva pizza kuumalle pizzakivelle tai uunipellille.
 
Paista pizzoja yksitellen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
 
Viimeistele pizzat parmankinkulla (tai muulla valitsemallasi kinkulla) ja tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.

4

Vinkki!

Voit vapaasti vaihtaa täytteet suosikkitäytteisiisi.