Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon puolet hapanjuuripussin sisällöstä. Lisää vesi ja suola. Vaivaa ensin taikinakoukuilla varustetulla käsivatkaimella n. 3 minuuttia matalalla nopeudella, sitten n. 5 minuuttia täydellä teholla tasaiseksi ja joustavaksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Siirrä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Ota taikina jääkaapista n. 30 minuuttia ennen leipomista ja anna seistä huoneenlämmössä ennen muotoilua.
Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreät pallot kevyesti jauhotetulla pöydällä. Anna taikinapallojen levätä n. 10 minuuttia. Siirrä taikinapallot kahden leivinpaperin päälle ja muotoile pizzapohjiksi työstäen taikinaa keskeltä. Venytä taikinaa varovasti käsin, kunnes saavutat haluamasi muodon ja paksuuden. Älä käytä kaulinta, koska se pakottaa ilman pois taikinasta.
Levitä pizzoille tomaattikastiketta, vältä levittämästä reunoille jotta reunat pääsevät kohoamaan rapeiksi paiston aikana. Levitä pizzapohjille mozzarellaviipaleet ja ripottele päälle kuivattua oreganoa.
Jos sinulla on pizzalasta, nosta sillä pizza leivinpapereineen kuumalle pizzakivelle tai uunipellille. Jos sinulla ei ole pizzalastaa, liu'uta leivinpaperilla oleva pizza kuumalle pizzakivelle tai uunipellille.
Paista pizzoja yksitellen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
Viimeistele pizzat parmankinkulla (tai muulla valitsemallasi kinkulla) ja tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.
Voit vapaasti vaihtaa täytteet suosikkitäytteisiisi.
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät