Flag

Helpot mini-calzonet

8 kappaletta
Helppo
80 minuuttia
Useat varmaan yhdistävät calzonet pizzerioihin, mutta nämä miniversiot sopivat täydellisesti lounaaksi, piknik-evääksi tai vaikkapa illalliseksi kotona!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
425 gvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Nopea pizzahiiva -seosta
1 tlkarkeaa merisuolaa
3 rkloliiviöljyä (tai muuta öljyä)
2,5 dlhaaleaa vettä
Täyte
150 gpepperonia (viipaloituna tai pieninä kuutioina)
200 gkinkkua (suikaleina)
200 graastettua mozzarellaa (tai muuta juustoraastetta)
400 gtomaattimurskaa (1 tölkki)
1 kplvalkosipulin kynttä (puristettu)
3 tloreganoa
1 tlkarkeaa merisuolaa
jauhettua mustapippuria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Nopea pizzahiiva -seosta
1

Laita uuni lämpenemään 260 asteeseen. Lämmitä leivinpeltiä uunissa.

2

Taikina

Picture - Nemme mini calzones web step2

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää öljy sekä vesi. Vaivaa taikinaa n. 12 minuuttia monitoimikoneessa, kunnes se on pehmeää ja joustavaa. Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostamiseksi, joka vaikuttaa taikinan rakenteeseen. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on monitoimikoneen sekoitin helpoin vaihtoehto taikinan vaivaamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla taikinan vaivaamista taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä.

Peitä taikinakulho kelmulla ja anna taikinan levätä noin 5-10 minuuttia. Levännyt taikina ei kutistu yhtä helposti sitä kaulittaessa. Valmista sillä välin täyte.

3

Täyte

Pilko pepperoniviipaleet pienemmiksi kuutioiksi. Laita pepperonikuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon loput täytteet. Sekoita hyvin.

4

Calzone-pizzojen valmistus

Picture - Nemme mini calzones web step

Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele siitä sämpylöitä. Peitä sämpylän muotoiset taikinapalat kelmulla. Kauli yksi sämpylä kerrallaan halkaisijaltaan n. 15 cm kokoiseksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Laita 1/8 täytteestä kaulitun taikinan keskelle ja taita taikinan reunat täytteen yli niin, että sauma jää keskelle. Rullaa liitoksen reuna kiinni.

Aseta calzonet leivinpaperin päälle ja uunipellille. Paista yksi uunipelti kerrallaan uunin alaosassa 13-14 minuutin ajan.

Anna uunipellin lämmetä uudelleen muutaman minuutin ajan ennen seuraavan pellillisen paistamista.

Leivonta-aika: 13 - 14 Minutes


Tips

Minicalzonet säilyvät pakastimessa noin 3 kuukautta.

Täytteitä voi valita haluamansa mukaan, myös esimerkiksi edellisen illan ruoantähteitä voi hyödyntää täytteiksi!