Flag

Kylmässä kohotetut sämpylät

about 12 kappaletta
Helppo
760 minuuttia
Tällä reseptillä valmistat helposti herkullisia hapanjuurisämpylöitä!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
500 gvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1,5 tlkarkeaa merisuolaa
3,5 dlhaaleaa vettä
öljyä (taikinakulhon voitelua varten)
Päälle
0,5 dlauringonkukansiemeniä
0,5 dlkurpitsansiemeniä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1

Kylmässä kohotettu taikina

Picture - Koldhævede boller med nem surdej web step

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.

Voitele toinen kulho pienellä määrällä öljyä ja siirrä taikina kulhoon. Aseta kulhon päälle kansi tai peitä se kelmulla. Jätä kulho keittiön pöydälle noin 30 minuutiksi jonka jälkeen siirrä jääkaappiin 12-18 tunniksi.

2

Paistaminen

Picture - Koldhævede boller med nem surdej web dej
Picture - Koldhævede boller med nem surdej web ubagte boller

Laita uuni lämpenemään 260 asteeseen. Aseta uunipelti uunin alimman kolmanneksen tasolle . Aseta pieni paistovuoka uunin pohjalle. Lämmitä uunipeltiä ja -vuokaa uunissa 30 minuuttia. Ota samalla taikina pois jääkaapista.

Ota taikina varovasti pois kulhosta ja muotoile kevyesti neliön muotoiseksi (30 cm x 30 cm). Ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Leikkaa taikina 12 osaan käyttämällä esimerkiksi taikinankaavinta tai veistä. Siirrä sämpylät leivinpaperin päälle.

Liu'uta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle uunipellille ja kaada 2 rkl vettä uunin alaosassa olevaan uunivuokaan. Laske uunin lämpötila tämän jälkeen 240 asteeseen.

Paista kylmässä kohonneet sämpylät uunin alaosassa, noin 16 minuutin ajan. Avaa uunin luukku hetkeksi 5 minuutin paistoajan jälkeen, jotta ylimääräinen höyry poistuu. 


Vinkki!

Sämpylöihin voi laittaa muitakin siemeniä ja jyviä oman maun mukaan.

Sämpylät säilyvät pakastimessa noin 6 kuukautta.