Flag

Pehmeät vehnäleipäset hapanjuuresta

12 palaa
Helppo
160 minuuttia
Nämä vehnäleipäset ovat herkullisen mehukkaita ja valmistuvat helposti kuivatusta hapanjuuresta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
550 gvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1 tlkarkeaa merisuolaa
3 rklsokeria
1 tlkardemumma
2,5 dlmaitoa (haalean lämpöistä)
2 kplkananmunaa
50 gvoita sulatettuna

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1

Taikina

Sekoita keskenään jauhot, kuivatun hapanjuuripussin sisältö, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää maito, kananmuna ja voi ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia monitoimikoneessa, kunnes taikina on kiiltävää ja joustavaa. Peitä kulho ja anna taikinan kohota noin yhden tunnin ajan, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostukseen, joka vaikuttaa vehnäleipästen rakenteeseen. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on tämä helpoin tehdä monitoimikoneessa. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla vaivata taikinaa taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä.

2

Leipien muotoilu

Vuoraa paistovuoka 20x30 cm leivinpaperilla – jos leivinpaperia kostutetaan vedellä, se pehmenee ja on helpommin muotoiltavissa vuokaan kulmia myöten.

Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja pyörittele taikinasta sämpylöitä. Laita sämpylät paistovuokaan 1-2 cm etäisyydelle toisistaan. Peitä vuoka kelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna vehnäleipästen kohota noin 45 minuuttia lämpimässä paikassa.

3

Paistaminen

Picture - Hveder med nem surdej web step

Laita kohotusajan viimeisen 15 minuutin aikana uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Paista leipäsiä 12-15 minuutin ajan uunin alaosassa, kunnes ne ovat läpikotaisin kypsiä ja väriltään kauniin ruskeita.

Ota leipäset pois vuoasta leivinpaperin kulmista nostamalla. Aseta ne ritilälle ja laita päälle keittiöpyyhe, jätä jäähtymään. Keittiöpyyhkeen avulla leipäset pysyvät pehmeinä.


Vinkki!

Vehnäleipäset säilyvät pakastimessa noin 6 kuukautta.