Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
Valuta mozzarellasta ylimääräiset nesteet pois siivilän läpi.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää öljy sekä vesi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia monitoimikoneessa. Pitkää vaivausaikaa tarvitaan gluteenin muodostamiseksi, joka vaikuttaa taikinan rakenteeseen. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on monitoimikoneen sekoitin helpoin vaihtoehto taikinan vaivaamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla taikinan vaivaamista taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä.
Anna taikinan levätä kulhossa 5-10 minuuttia. Tällöin taikina ei kutistu, kun sitä kaulitaan. (Tämän vaiheen voi halutessaan jättää välistä, mikäli aikaa on vähän, mutta levännyttä taikinaa on helpompi kaulita).
Sekoita tomaattisose mausteiden kanssa. Lisää joukkoon pieneksi kuutioiksi pilkottu paprika, mozzarella sekä kinkku.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 45 x 36 cm kokoiseksi. Siirtele taikinaa silloin tällöin ja ripottele päälle jauhoja, jottei se tartu kiinni pöytään.
Levitä täyte taikinan päälle reunoihin asti, mutta jätä toisesta päästä n. 4 cm täyttämättä. Tee taikinasta rulla, jonka pituus on 36 cm. Leikkaa taikinarulla 18 osaan ja aseta taikinapalat kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Voitele pizzakierteet vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle oreganoa.
Paista pizzakierteitä pellillinen kerrallaan 20-22 minuuttia uunin alaosassa. Anna valmiiden kierteiden jäähtyä keittiöpyyhkeen alla.
Leivonta-aika: 20 - 22 Minutes
Tomaattisose voidaan korvata esimerkiksi pestolla tai oliivitapenadella.
Pizzakierteet voi pakastaa. Ne säilyvät pakastimessa noin 3 kuukautta. Voit ottaa pizzakierteitä pakastimesta esimerkiksi lounaalle!
Inspiroidu
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät
Sämpylät ja leivät