Flag

Bostonkakku

12 annosta
Helppo
120 minuuttia
Korvapuustit vuoassa eli perinteinen Bostonkakku on ihana kahvipöydän herkku.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
2,5 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1 tlkardemummaa
0,25 tlsuolaa
7 - 8 dlvehnäjauhoja
100 gpehmeää voita
Täyte
75 gpehmeää voita
0,5 dlfariinisokeria
0,5 dlDr. Oetker Kanelisokeria
Voiteluun
1 kplkananmunan keltuaista

Näytä tuotteet

1

Pullataikina

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Lisää voi ja vaivaa hyvin noin 10 minuuttia. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia. 

2

Täyte

Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja kanelisokeri keskenään. 

3

Kokoaminen

Laita taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti. Kauli taikina suorakulmioksi. Yritä saada reunat mahdollisimman suoraksi. 

Levitä täyte pohjalle ja jätä noin 1 cm reunaa ilman täytettä. Rullaa taikina. Leikkaa rulla 12 osaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (ø 20 cm) leivinpaperilla. Laita pullapalat pystyyn vuoan sisälle. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia. Kuumenna uuni 200 °C. 

Voitele pullavuoka kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 15-25 minuuttia.