
Joulupallokakku
Näytä tuotteet
Kuumenna uuni 175°C asteeseen tai kiertoilmalla 160°C asteeseen.Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe yhteen. Sulata voi. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kananmunat ja voisula jauhoseokseen. Kääntele joukkoon omenaraaste ja appelsiininkuoripalat.
Jaa taikina tasaisesti kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Paista uunin ala/keskitasolla 35 minuuttia.
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen, jäähtynyt pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle reilusti kuorrutetta. Aseta toinen pohja päälle ja kuorruta kakun pinta jäljelle jääneellä kuorrutteella. Laita kakku kylmään 30 minuutiksi.
Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Asettele massa tasaisesti ja leikkaa reunoilta ylimääiset pois. Ota piparkakkumuotilla massasta paloja pois, jotta saat kakun pintaan kuvioita. Täytä kuviot koristerakeilla. Viimeistele kakku koristegeeleillä ja tee muffinivuoasta ja silkkinauhasta pallolle kiinnike.
Inspiroidu
Reseptejä

Sydämellinen suklaakakku

Lumikuningattaren kääretorttu

Sateenkaarikakku

Mansikkatäytekakku

Jalkapallokakku

Kakun kuorruttaminen sokerimassalla
