
Kesäinen hapanjuuripizza
Reseptin ainesosat
Näytä tuotteet
Valmistus:
Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon puolet hapanjuuripussin sisällöstä. Lisää vesi ja suola. Vaivaa ensin taikinakoukuilla varustetulla käsivatkaimella n. 3 minuuttia matalalla nopeudella, sitten n. 5 minuuttia täydellä teholla tasaiseksi ja joustavaksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Laita grilli lämpenemään 250 asteeseen. Pizzauunissa pizza valmistuu noin 400 asteen lämpötilassa.
Ota taikina jääkaapista n. 30 minuuttia ennen leipomista ja anna seistä huoneenlämmössä ennen muotoilua.
Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreät pallot kevyesti jauhotetulla pöydällä. Anna taikinapallojen levätä n. 10 minuuttia. Siirrä taikinapallot kahden leivinpaperin päälle ja muotoile pizzapohjiksi työstäen taikinaa keskeltä. Venytä taikinaa varovasti käsin, kunnes saavutat haluamasi muodon ja paksuuden. Älä käytä kaulinta, koska se pakottaa ilman pois taikinasta.
Levitä pizzoille tomaattikastiketta, vältä levittämästä reunoille jotta reunat pääsevät kohoamaan rapeiksi paiston aikana. Levitä pizzapohjille mozzarellaviipaleet ja ripottele päälle kuivattua oreganoa.
Paista grillissä pizzaa noin 8-10 minuuttia. Pizzauunissa pizza valmistuu nopeammin, noin 2 minuutissa. Pyöräytä pizzaa välillä, kun paistat sitä pizzauunissa.
Viimeistele pizzat parmankinkulla (tai muulla valitsemallasi kinkulla) ja tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.
Voit vapaasti vaihtaa täytteet suosikkitäytteisiisi.
Näytä tuotteet
Inspiroidu
Reseptejä

Helpot mini-calzonet

Kesäinen La Mia Grande

Kesäinen Casa di Mama

Rapeat hävikkisämpylät

Karpalosämpylät

Kylmässä kohotetut sämpylät
