Flag

Koristeellinen naked cake

14 palaa
Haastava
525 minuuttia
Kauniit koristekuviot tulevat loistoonsa, kun ne tehdään yksinkertaisen naked caken päälle.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkutaikina
4 kplluomusitruuna
8 kplkananmunaa
400 gsokeria
1 tlsuolaa
440 gkreikkalaista jogurttia
160 gAuringonkukkaöljyä
tippaDr. Oetker Sitruuna-aromia
480 gvehnäjauhoja
1 rklDr. Oetker Leivinjauhetta
Voikreemi
0,5 kplDr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
500 gpehmeää voita
500 gtomusokeria
5 gsitruunahappoa (jauheena)
Pikeeri
2 kplkananmunan valkuaista
300 gtomusokeria
Koristelu
50 gmansikoita
50 gvadelmia
mintunlehtiä (3 mintun oksaa)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa

Kakku

Pese sitruunat kuumassa vedessä. Kuivaa sitruunat ja raasta niiden kuoret. Purista ja ota talteen kahden sitruunan mehu. Laita kananmunat, sokeri, suola, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella kevyeksi ja kermaiseksi. Lisää vielä joukkoon jogurtti, öljy ja sitruuna-aromi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot ja sekoita nopeasti muun taikinamassan joukkoon.


Lämmitä uuni 175 °C. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kultaisen ruskeita. Ota pois uunista, kumoa nurin päin ja aseta ritilälle jäähtymään. 


Voikreemi

Puolita vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet (ydin). Vatkaa voi, tomusokeri, vaniljatangon ydin ja sitruunahappo sähkövatkaimella kevyeksi ja kermaiseksi koostumukseltaan. Lisää massa pursotinpussiin ja aseta sivuun odottamaan. 


Kokoaminen

Ota kakkupohjat pois irtopohjavuoista ja leikkaa kumpikin puoliksi vaakatasossa. Aseta yksi kakkupohjapaloista kakkulautaselle ja pursota 1/3 voikreemistä reunoja myöten pohjan päälle. Aseta toinen kakkupohja ensimmäisen kerroksen päälle ja pursota 1 osa voikreemistä jälleen päälle. Lisää kolmas kakkupohja ja pursota jäljelle jäänyt voikreemi. Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. 


Koristelu

Pikeeriä varten sekoita kananmunan valkuaiset tomusokerin kanssa, kunnes seos on paksua, mutta pursotettavaa ja sileää (tarvittaessa voit lisätä tomusokeria, kunnes pikeerin koostumus on sopiva pursotettavien kuvioiden muodostamiseen). Lisää pikeeri sitten pursotinpussiin, jossa on pyöreä, halkaisijaltaan ø 2 mm tylla tai pursotusaukko. 


Pursota pikeeristä koristeluita kakun kaikille sivuille. Tarvittaessa pese ja taputtele kuivaksi talouspaperilla  mansikat ja vadelmat. Puolita marjat. Pese myös minttu, kuivaa ravistaen ja nypi lehdet oksista. Kiinnitä marjat kakkuun pienellä määrällä pikeeriä ja koristele lopuksi mintun lehdillä. 


Vinkki!

Etkö saa tarpeeksesi sitruunaisesta mausta? Vieläkin sitruunaisempaa makua varten voit lisätä reilun määrän sitruunatahnaa (lemon curdia) voikreemin joukkoon.