Letut
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja voi taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
Kuumenna paistinpannu ja lisää hieman voita. Kaada pieni kauhallinen taikinaa pannulle ja kääntele pannua, jotta taikina leviää ohuelti. Paista kullanruskeaksi molemmin puolin.
Jos haluat tehdä kuviollisia lettuja, ota 1 dl lettutaikinaa sivuun. Lisää siihen 1-2 rkl vehnäjauhoja, jotta saat taikinasta paksumpaa. Lisää haluamaasi geeliväriä tippa kerrallaan kunnes saat toivotun värisen taikinan. Laita taikina pursotuspussiin tai pulloon.
Pyyhkäise paistinpannu kevyesti rasvalla ja kuumenna se. Pursota pannulle haluamasi kuvio ja paista 1-2 min kunnes taikina on jähmettynyt. Kaada sitten lettutaikinaa päälle ja jatka paistamista. Käännä ja paista myös toiselta puolelta.
Inspiroidu
Reseptejä

Mysli-skonssit ja mansikkarahka

Mustikka-kardemummaskonssit

Pannukakut

Mantelinäkkileipä

Karppaajan leipä

Marjaisa lettukakku
