Flag

Mustaherukkapommit

6 - 8 annosta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Hurmaavan kauniit mustaherukkaiset jälkiruoat koristellaan luomu koristerakeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Mustaherukkamousse
3 kplDr. Oetker Luomu Liivatelehteä
125 gmustaherukoita tuoreita tai pakastettuja
1 tlDr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
0,5 - 1 kplluomusitruuna n mehu ja kuori
0,5 dlluomusokeria
75 gmaustamatonta jogurttia luomu
2 dlvispikermaa luomu
Suklaapohja
150 gluomuvoita
100 gtummaa suklaata luomu
0,66 dlluomusokeria
2 kplluomukananmunaa
0,75 dlluomuvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Luomu Leivinjauhetta
Koristelu
Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita
pihakäenkaalia
mustaherukoita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Luomu Leivinjauhetta

Tarvitset mustaherukkapommien valmistamiseen pallonmuotoisia silikonimuotteja (halkaisija 5,8 cm) tai puolipallonmuotoisia silikonimuotteja.

1

Mustaherukkamousse

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Keitä mustaherukat sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Mausta sitruunanmehulla. Sekoita mehuseosta ja kaada siivilän läpi. Liuota liivatelehdet kuuman mustaherukkamehun sekaan. Kun mehu on kädenlämpöistä, lisää sekaan jogurtti.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se varovasti jogurttiseoksen joukkoon. Lisää sitruunankuorta maun mukaan. Kaada taikina muotteihin. Pyöreänmuotoiset silikonivuoat ovat helpoimmat täyttää, kun massa pursotetaan niihin pursotinpussista. Laita pakastimeen yön yli.

2

Suklaapohja

Kuumenna uuni 180 °C tasalämmölle. Sulata kattilassa voi, suklaa ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset jäähdytettyyn suklaaseokseen. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele suklaamassaan. Sihtaa joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita käännellen tasaiseksi massaksi.


Vuoraa irtopohjavuoan pohja (ø 22 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja leikkaa sitten pohjasta pieniä pyöreitä kakkuja (halkaisija 5 cm), joita käytetään mustaherukkapommien pohjana.

3

Tarjoilu

Ota jäädytetyt moussepallot pois muotista ja asettele ne suklaapohjien päälle. Anna moussekakkujen sulaa 2 tuntia huoneenlämmössä. Koristele Bloomy Luomu Koristerakeilla ja punaisella pihakäenkaalilla.