Flag

Sitruuna-vadelmavaahtokarkit

50 kappaletta
Keskitasoinen
480 minuuttia
Uusi marenkijauhe toimii vaahtokarkkien valmistukseen! Vaahtokarkit maustetaan sitruuna-aromilla ja vadelmilla. Voit tuunata makua vaihtamalla aromia.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
1 rklöljyä
1 rklmaissitärkkelystä
1 rkltomusokeria
1 psDr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
8 kplDr. Oetker Liivatelehteä
2,75 dlvettä
3 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
1 psDr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa

Esivalmistelut

Öljyä suorakaiteen muotoinen (noin 20 x 30 cm) vuoka huolellisesti. Siivilöi maissitärkkelys ja tomusokeri kulhoon ja sekoita yhteen. Jauhota vuoka seoksella.


Vaahtokarkkimassa

Mittaa marenkijauhe ja ¾ dl lämmintä vettä kuumuutta kestävään kulhoon. Vatkaa marenkia hetki niin että se hieman kuohkeutuu, mutta jää löysäksi (jos marengin vatkaa kovaksi, tulee lopputuloksesta liian jämäkkä).


Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa 2 dl vettä ja sokeri kattilaan. Kuumenna sokeriliemi sekoittamatta 121 °C:seen, tarvittaessa voit pyyhkiä kattilan reunoja veteen kostutetulla pullasudilla estääksesi sokerin kiteytymisen. Kaada kuuma sokeriliemi marenkivaahtoon samalla vatkaten. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja vatkaa lehdet marenkivaahdon joukkoon. Vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Mausta sitruuna-aromilla ja kääntele joukkoon suurin osa vadelmista. 


Kaada massa esivalmisteltuun vuokaan ja ripottele pinnalle loput vadelmat. Peitä vuoka kelmulla ja anna jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Leikkaa vaahtokarkit paloiksi.