Flag

Suklaan temperointi

about 20 kappaletta
Keskitasoinen
30 minuuttia
Ohje suklaan temperointiin. Suklaakoristeet ja -konvehdit kannattaa valmistaa temperoidusta suklaasta, jotta ne säilyttävät rapean rakenteen ja kauniin kiiltävän pinnan.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Suklaakoristeet
100 - 200 gsuklaata

Näytä tuotteet

Kun kakkuihin, piiraisiin tai leivoksiin halutaan kiiltävä suklaakuorrute tai koristeita, kannattaa suklaa temperoida. Temperoinnilla suklaa valmistetaan optimaaliseen lämpötilaan, jolloin se saa kiiltävän pinnan ja kovan rakenteen. Temperoinnissa on kolme vaihetta: suklaan sulatus, jäähdytys ja uudelleen kuumennus. Temperointia varten tarvitset sokerilämpömittarin.

1

Leikkaa suklaa rouheiksi paloiksi terävällä veitsellä. Laita suklaat lämpöäkestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä vettä höyryäväksi, älä päästä vettä kiehumaan. Laita kulho kattilan päälle niin, että vesi ei osu kulhon pohjaan. Suklaa sulaa höyrystä tulevan lämmön avulla. Maitosuklaan ensimmäisen sulatuksen lämpötila on 45°C, tumman suklaan 49 °C ja valkosuklaan 40 °C.

2

Kaada suklaa kattilaan ja laita kattila kylmään vesihauteeseen. Kääntele suklaa tasaiseksi. Pyri sekoittamaan suklaata niin, ettei sinne pääse ilmaa - näin vältät suurien ilmakuplien muodostumisen. Anna suklaan jäähtyä 26-28°C:seen.

3
Picture - Kuvertüre temperieren Step3.jpg

Laita kattila liedelle ja kuumenna suklaa sitten uudestaan 30-32° C:seen. Ennen suklaan jatkokäsittelyä tee testi. Kasta veitsen kärki suklaaseen. Jos se muuttuu kovaksi ja kiiltäväksi lyhyessä ajassa, suklaa on optimaalisessa lämpötilassa ja se on valmis käytettäväksi.

4

Suklaakoristeet

Picture - Stap-3 CupCake Herfst chocoladedecoratiemaken.png

Kaada temperoitu suklaa kakun päälle tai kaada pursotinpussiin suklaakoristeita varten. Voit piirtää leivinpaperille haluamasi kuvion ja pursottaa suklaan kuvion päälle ohuen tyllan läpi. Anna koristeiden kovettua.