EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Mikä ihmeen Bloom-arvo?

Kaikilla liivatelehdillä on Bloom-arvo, joka ilmaisee hyytelöimisvoimakkuutta. Mitä korkeampi arvo, sitä kiinteämpää liivatetta lehdillä syntyy. Liivatelehtien vahvuus on jaettu neljään eri Bloom-arvoon – pronssiin, hopeaan, kultaan ja platinaan, niiden hyytelöimisvoimakkuuden mukaan. Leivonnassa käytetyn liivatteen kiinteys vaihtelee useimmiten 125 ja 250 Bloomin, eli pronssin ja platinan välillä. Dr. Oetkerin Liivatelehtien Bloom-arvo on platina, eli paras mahdollinen.


Laadukkaat, korkean Bloom-arvon liivatelehdet ovat kevyempiä ja kooltaan pienempiä. Mitä korkealaatuisempi liivatelehti, sitä vähemmän se painaa ja sitä kestävämpi lopputulos on. Toisin kuin joskus luullaan, ei liivatelehtien suuri koko ole se, joka takaa hyvän hyytelöitymisen. Leivontahyllyllä kannattaa siis kilohinnan sijasta tarkkailla tuotteiden Bloom-arvoja.

Liivatteen käyttö leivonnassa

Liivate eli elintarvikegelatiini on yleisimmin leivonnassa käytetty hyytelöimisaine. Liivatetta käytetään, kun aikaan halutaan saada hyytelömäinen tai kiinteä rakenne, häikäisevän kaunis kiille tai pehmeä ja muhkea täyte. Liivate pehmenee nesteessä ja jähmettyy jäähtyessään. Liivatteen käyttöä jännitetään aivan turhaan, sillä korkealaatuisella liivatteella ja hyvillä ohjeilla sen kanssa leipominen on helppoa.


Dr. Oetkerin valikoimasta löytyy jokaiselle leipurille sopiva vaihtoehto – liivatelehdistä Liivatejauheeseen ja täysin kasviperäiseen Vegegeliin. Anna siis luovuutesi kukkia ja kokeile!

Liivatelehdet

Liivatelehdet ovat leivonnassa useimmiten käytetty hyytelöimistuote. Eikä ihme, sillä Dr. Oetkerin Liivatelehtien Bloom-arvo on paras mahdollinen, eli platina. Liivatelehtien oikea annostelu riippuu reseptin raaka-aineista ja siitä, kuinka pehmeää tai jäykkää hyytelöä halutaan saada aikaan. Yleinen annosteluohje pehmeään rakenteeseen on 5-6 liivatelehteä ½ litraan nestettä ja kiinteään, leikattavaan rakenteeseen 8-9 liivatelehteä per ½ litraa nestettä.

 

Liivatelehdet ovat eläinperäisiä tuotteita. Dr. Oetkerin valikoimasta löytyy kahta eri liivatelehteä, tavallisen siasta valmistetun lisäksi myös Nautaliivate, sekä Liivatejauhe. Dr. Oetkerilta löytyy myös täysin kasviperäinen vaihtoehto liivatteelle, Vegegel.

Liivatejauhe

Liivatejauhe on toinen leivonnassa suosittu, helppokäyttöinen hyytelöimisaine. Liivatejauhetta turvotetaan ensin noin 5 minuuttia kylmässä nesteessä, minkä jälkeen se kuumennetaan ja lisätään sitten hyydytettävään seokseen tai massaan. Kuumentaessa jauhetta kannattaa välillä sekoittaa, jotta seoksesta tulee tasaista. Liivatteen annetaan hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.


Liivatejauhe on eläinperäinen tuote.

Vegegel

Dr. Oetkerin Vegegel on täysin kasvipohjainen ja vegaaninen vaihtoehto liivatteelle. Se on helppokäyttöinen hyytelöimisaine, jolla voidaan korvata liivate useimmissa resepteissä. Vegegel soveltuu moniin kakkuihin ja jälkiruokiin – kuten vegaanisiin juustokakkuihin ja ja italialaiseen suosikkijälkiruokaan pannacottaan.


Vegegel sisältää kolmea kasviperäistä hyytelöimisainetta: agaria, johanneksenleipäpuujauhetta ja konjak-yrttiä. Agar on merilevästä saatava hiilihydraatti, jota on käytetty hyytelöimisaineena jo vuosisatojen ajan. Välimerellä kasvavista johanneksenleipäpuun siemenistä valmistettava jauhe on luonnollinen sakeuttamisaine, jota on käytetty tuhansia vuosia. Konjak kasvaa Kaukoidässä ja sen juurista uutettavalla jauholla on hyytelöimisominaisuus.