reseptiin Laskiaispullakakku
50 g | voita |
2 dl | vehnäjauhoja |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
1 tl | kardemummaa |
0,25 tl | suolaa |
1 dl | maitoa |
1 kpl | kananmunaa |
3 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
200 g | Dr. Oetker Mantelimassaa |
0,5 dl | sokeria |
4 dl | kuohukermaa |
1 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
2 rkl | vettä |
300 g | vadelmia |
1 dl | sokeria |
4 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
3 dl | kuohukermaa |
1 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
2 dl | kuohukermaa |
1 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
50 g | Dr. Oetker Mantelilastuja |
3 rkl | Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa |
vadelmia |
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 22 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
Sulata voi. Mittaa vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola kulhoon ja sekoita yhteen. Lisää voi, maito ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes pulla on keskeltä kypsä. Anna jäähtyä.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mantelimassa, sokeri, vaniljatahna ja 1 dl kermaa tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa loput kermasta pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele mantelimassatahna kermavaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mousseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.
Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes vadelmista irtoaa nestettä. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä vadelmia 3 minuuttia. Paseeraa vadelmat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Anna soseen jäähtyä hetki, ettei se sulata kermavaahtoa.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna 3 rkl vadelmasosetta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita liivateseos vadelmasoseen joukkoon. Kääntele kerma vadelmasoseen joukkoon kolmessa erässä. Kaada vadelmatäyte mantelimassatäytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota hyytynyt kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilualustalle. Vatkaa kerma ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele kakku mantelilastuilla, vadelmarouheella ja tuoreilla vadelmilla.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1792
kJ
428 kcal |
1306
kJ
312 kcal |
Rasva | 30.51 g | 22.27 g |
Hiilihydraatit | 34.36 g | 25.08 g |
Proteiini | 5.98 g | 4.37 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei