Flag

Haamuilla koristeltu halloween kakku | Liv Martine

14 palaa
Keskitasoinen
150 minuuttia
Ilahduta ja kauhistuta vieraitasi tällä herkullisella marenkikummituksin koristellulla suklaatäytekakulla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
4 kplkananmunaa
1,75 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
0,25 dlvettä
2,3 dlvehnäjauhoja
3 rklkaakaojauhetta
0,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 tlDr. Oetker Mustaa elintarvikeväriä
1 psDr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan (100 g)
Marenkikummitukset
3 kplkananmunan valkuaista
2,3 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Mustaa geeliväriä
Täyte ja kuorrute
1 psDr. Oetker Suklaakakkumoussea
2,5 dlmaitoa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mustaa elintarvikeväriä
Picture - Dr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan (100 g)
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Suklaakakkumoussea

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. 


Pohja

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella 4–5 minuuttia. Lisää vesi ja vatkaa hyvin. Siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe muna-sokerivaahtoon ja sekoita käännellen. Sekoita joukkoon musta elintarvikeväri ja lisää suklaapisarat taikinaan käännellen.
 
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
 
Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jos kakku saa uunissa liikaa väriä, levitä sen päälle folio paistumisen ajaksi. Anna kakkupohjan jäähtyä kokonaan ritilän päällä ja halkaise se sitten kolmeen osaan.


Marenkikummitukset

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiinteää ja sileää.
 
Lusikoi 2/3 marenkimassasta pursotinpussiin, jossa on iso pyöreä tylla, ja pursota kummituksia leivinpaperin päälle. Lusikoi loput massasta pursotinpussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota toiselle leivinpaperille pieniä silmiä.
 
Anna marenkien kuivua 15 minuuttia huoneenlämmössä ja paista kummituksia uunin keskitasolla 30–40 minuuttia ja silmiä 10 minuuttia. Jäähdytä marengit ja piirrä kummituksille silmät mustaan elintarvikeväriin kastetulla hammastikulla. Käännä marenkisilmät ja piirrä pupillit tasaiselle puolelle hammastikun avulla.


Kuorrutus ja koristelu

Sekoita pussin sisältö maitoon. Vatkaa sähkövatkaimen alhaisimmalla nopeudella ensin 1 minuutti ja sitten suurimmalla nopeudella 4 minuuttia.

Aseta yksi kakkulevy tarjoiluastialle. Levitä levyn päälle puolet moussesta. Aseta päälle toinen kakkulevy ja levitä loput moussesta sen päälle. Aseta lopuksi päälle kolmas kakkulevy. Asettele marenkikummitukset kakun pinnalle ja silmät mousseen sen reunoille.