EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Pursotettu kreemikakku

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Cake it happen -kilpailun voittajan kaunis kakkuohje. Kukkapursotukset tekevät täytekakusta taianomaisen.

15 - 20 palaa

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Pursotettu kreemikakku

Kakkupohja:

4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja (lisää 4 rkl kaakaojauhetta halutessasi suklaapohjan)
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 rkl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 tl suolaa
3 dl maitoa
100 g voita
4 kpl kananmunaa
1,5 dl öljyä

Täytevaihtoehto 1:

500 g mascarponejuustoa
200 g Dr. Oetker Toffeekastiketta
300 g vadelmia

Täytevaihtoehto 2:

500 g mascarponejuustoa
200 g valkosuklaata tai maitosuklaata
300 g punaherukoita tai mustaherukoita

Kuorrutus ja koristelu:

300 g voita
3 - 4 dl tomusokeria
Dr. Oetker Geelivärejä
Dr. Oetker Silver Glitter spray -kimallesuihketta
4 - 6 kpl Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls -koristehelmiä
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita tai mustia tai valkoisia koristehelmiä

Valmistus

Valmistus:

1

Kakkupohja

Laita leivinpaperi kahden (18 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Kuumenna uuni 175°C:seen. 


Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuumenna maitoa sen verran, että voi sulaa siihen. Jos teet suklaakakun, lisää kaakaojauhe maidon ja voin sekaan. Vatkaa munien rakenne rikki öljyn kanssa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada taikina kahteen vuokaan. 

Paista pohjia 45-55 minuuttia uunin alatasolla. Ota pohjat uunista pois, kun kakun keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Kumoa pohjat vuoista ja anna niiden jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Pohjat kannattaa valmistaa päivää ennen täyttämistä. Voit myös pakastaa kakkupohjat.

2

Täyte

Sekoita mascarpone ja toffeekastike tai sulatettu suklaa. Valkosuklaan kanssa kannattaa lähteä sekoittelemaan mascarponea vähän kerrallaan valkosuklaaseen, ei toisin päin. 

3

Kokoaminen

Kakusta tulee korkea, joten se on helpoin koota korkean irtopohjavuoan reunojen sisään. Jos kakkupohja on paiston aikana kohonnut keskeltä, tasoita sen pinta veitsellä. Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan.


Aseta ensimmäinen pohjan puolikas tarjoilulautaselle ja lisää päälle noin kolmasosa täytteestä. Täytettä ei kannata levittää ihan reunoille, vaan jättää reunoille noin 1 cm ilman täytettä. Painele täytteen pinnalle kolmasosa marjoista. Jatka näin kahden seuraavan kerroksen kanssa ja laita lopuksi päälle neljäs kakkupohjan puolikas. Paina kakkua päältä ja laita se jääkaappiin tiivistymään. Kakku voi tässä vaiheessa hyvin suojattuna odotella seuraavaan päivään kuorruttamista.

4

Voikreemi

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin. Onnistunutta voikreemiä varten on erittäin tärkeää, että voi on täysin pehmeää ennen kreemin vatkausta. Vatkaa voi ja tomusokeri sähkövatkaimella 5-10 minuuttia, kunnes kreemi on ilmavaa ja vaaleaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta, voit lisätä siihen lorauksen maitoa. Voit halutessasi maustaa kreemin Dr. Oetkerin aromeilla.

5

Kuorrutus ja koristelu

Päällystä kakku kauttaltaan hyvin ohuella kerroksella voikreemiä. Tämän kerroksen tarkoituksena on tehdä hyvä alusta pursotuksille ja pitää murut kiinni kakussa. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet pursotuskreemit. Jaa loppuosa kreemistä kulhoihin, värjää haluamillasi väreillä ja siirrä pursotuspusseihin. 

Pursota kakun pinnalle tähtiä ja ruusukkeita erilaisilla tyllilla. Kuvan kakun hopeiset ruusukkeet on värjätty pursotuksen jälkeen erikseen hopeisella kimallesuihkeella. Lisää pinnalle koristehelmiä, syötäviä kukkia tai muita haluamiasi koristeita ja nosta kakku jähmettymään.

Reseptin ravintosisältö Pursotettu kreemikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3906kJ
933kcal
1671kJ
399kcal
Rasva 59.43g 25.40g
Hiilihydraatit 75.36g 32.21g
Proteiini 8.85g 3.78g