Flag

Piña Colada täytekakku

about 12 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Kuuluisan drinkin  inspiroimassa täytekakku reseptissä on kookospohja, kookos-ananastäyte ja ananaskiille. Kauniit kukat on tehty kuivatetusta ananaksesta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kookospohja
2 kplkananmunaa
1 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 rklvesi
0,5 dlvehnäjauhoja
0,25 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 dlkookosjauhoja
Kookos-ananastäyte
0,46 kplananasta paloina tai renkaina, 100 g käytetään
4 dlkookosmaitoa ei kevyt
1 prkkondensoitua maitoa
2 tlDr. Oetker Rommiaromia
7 kplDr. Oetker Liivatelehteä
4 kplkananmunan valkuaista
Ananaskiille
2 dlananasmehua säilykepurkista
1 tlDr. Oetker Keltaista geeliväriä
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
Ananaskukat
1 kpltuoretta ananasta
Dr. Oetker Elintarvikeliimaa (Baking glue)
1Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita
kookoslastuja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Keltaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Elintarvikeliimaa (Baking glue)
Picture - Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita
1

Kookospohja

Vaahdota kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri ilmavaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (noin 4-5 min). Lisää vesi ja vaahdota hyvin sekaan. Siivilöi vehnäjauhot vaahtoon, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää kookosjauho ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista kakkua 18-20 minuuttia 200 asteisen uunin alatasolla.


Kokeile kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jotta se ei tummu liikaa. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä hyvin ennen täyttöä.

2

Täyte

Vuoraa irtopohjakakkuvuoka kakkumuovilla, nosta kookoskakkupohja vuokaan. Soseuta valutettu ananas soseeksi ja levitä sose pohjan päälle.


Anna liivatelehtien turvota kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita kookoskerma ja kondensoitu maito kulhossa. Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja kuumenna mikrossa mikronkestävässä astiassa kunnes liivate on sulanut. Älä anna seoksen kiehua. Lisää liivateseokseen 3 rkl maitoseosta ja rommiaromi. Sekoita ja ja kaada seos maitoseokseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää täytemassaan varovasti nostellen.


Koristelu

Kuori ananas ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, mandoliinirauta voi olla hyvä apu. Pehmennä viipaleita minuutin ajan mikroaaltouunissa. Aseta pehmenneet ananasviipaleet pieniin, metallisiin muffinivuokiin. Kuivata kiertoilmauunissa 50 ºC noin 4-8 tunnin ajan. Anna jäähtyä.


Picture - PinaColada_lagkage_web_ananasblomst_m_pack.jpg

Pursota elintarvikeliimaa jokaisen ananasviipaleen keskiosaan, koristele hopeahelmillä ja anna kuivua.


Picture - PinaColada_lagkage_web_pynt_m_pack.jpg

Koristele kakun reunustat kookoslastuilla ja kakun päällinen ananaskukilla.


Vinkki

Jos elintarvikeliima on liian jäykkää, laita suljettu tuubi kuumaan veteen ennen käyttöä jotta liima notkistuu. Kakun ja ananaskukat voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Koristele kuitenkin ananaskukilla vasta juuri ennen tarjoilua.