Mikä ihmeen Bloom-arvo?
Kaikilla liivatelehdillä on Bloom-arvo, joka ilmaisee hyytelöimisvoimakkuutta. Mitä korkeampi arvo, sitä kiinteämpää liivatetta lehdillä syntyy. Liivatelehtien vahvuus on jaettu neljään eri Bloom-arvoon – pronssiin, hopeaan, kultaan ja platinaan, niiden hyytelöimisvoimakkuuden mukaan. Leivonnassa käytetyn liivatteen kiinteys vaihtelee useimmiten 125 ja 250 Bloomin, eli pronssin ja platinan välillä. Dr. Oetkerin Liivatelehtien Bloom-arvo on platina, eli paras mahdollinen. Laadukkaat, korkean Bloom-arvon liivatelehdet ovat kevyempiä ja kooltaan pienempiä. Mitä korkealaatuisempi liivatelehti, sitä vähemmän se painaa ja sitä kestävämpi lopputulos on. Toisin kuin joskus luullaan, ei liivatelehtien suuri koko ole se, joka takaa hyvän hyytelöitymisen. Leivontahyllyllä kannattaa siis kilohinnan sijasta tarkkailla tuotteiden Bloom-arvoja.

Viehkeät mustikkatartaletit

Kirpeänsuloiset vaahtokarkit

Lumoava lime-matchapannacotta
3/3 tulosta näytetty

Vegaaninen mansikkajuustokakku

Vegaaninen Passion-vaniljajuustokakku
2/2 tulosta näytetty