Skip to main content
hero banner image

Punajuuresta makua ja mehevyyttä vaikka mokkapaloihin

Varastojuurekset ovat sesongissa pitkälle kevääseen ja ne sopivat mainiosti monenlaiseen ruuanlaittoon, myös leivontaan. Porkkanakakku lienee tunnetuin juureksia hyödyntävä leivonnainen, mutta myös esimerkiksi palsternakka sopii hyvin makeisiin herkkuihin. Meidän mokkapalamme mehevöityvät punajuurella, joka sekoitetaan taikinaan kypsennettynä ja soseutettuna. Valitse kaupassa kiinteitä, sileäpintaisia ja tummanpunaisia punajuuria. Punajuuri kannattaa kypsentää kuorineen, jotta ravinteet eivät liukene keitinveteen. Kypsästä, hieman jäähtyneestä juurikkaasta kuori irtoaa helposti.

Punajuurimokkapalat

1/1 tulosta näytetty

Herkullinen kuorrutus käden käänteessä

Muutama maukas resepti:

2/2 tulosta näytetty