Punajuuresta makua ja mehevyyttä vaikka mokkapaloihin
Varastojuurekset ovat sesongissa pitkälle kevääseen ja ne sopivat mainiosti monenlaiseen ruuanlaittoon, myös leivontaan. Porkkanakakku lienee tunnetuin juureksia hyödyntävä leivonnainen, mutta myös esimerkiksi palsternakka sopii hyvin makeisiin herkkuihin. Meidän mokkapalamme mehevöityvät punajuurella, joka sekoitetaan taikinaan kypsennettynä ja soseutettuna. Valitse kaupassa kiinteitä, sileäpintaisia ja tummanpunaisia punajuuria. Punajuuri kannattaa kypsentää kuorineen, jotta ravinteet eivät liukene keitinveteen. Kypsästä, hieman jäähtyneestä juurikkaasta kuori irtoaa helposti.
Punajuurimokkapalat
Punajuurimokkapalat![]()

60 Min
Punajuurimokkapalat
60 Min
Punajuurimokkapalat
1/1 tulosta näytetty
Herkullinen kuorrutus käden käänteessä
Monta tapaa kuorruttaa![]()
Monta tapaa kuorruttaa
Monta tapaa kuorruttaa
Muutama maukas resepti:
Punajuuri-kuppikakut![]()

65 Min
Punajuuri-kuppikakut
65 Min
Punajuuri-kuppikakut
Punajuuri-suklaakakku![]()

100 Min
Punajuuri-suklaakakku
100 Min
Punajuuri-suklaakakku
2/2 tulosta näytetty