Flag
Punajuuresta makua ja mehevyyttä vaikka mokkapaloihin

Varastojuurekset ovat sesongissa pitkälle kevääseen ja ne sopivat mainiosti monenlaiseen ruuanlaittoon, myös leivontaan. Porkkanakakku lienee tunnetuin juureksia hyödyntävä leivonnainen, mutta myös esimerkiksi palsternakka sopii hyvin makeisiin herkkuihin. Meidän mokkapalamme mehevöityvät punajuurella, joka sekoitetaan taikinaan kypsennettynä ja soseutettuna. Valitse kaupassa kiinteitä, sileäpintaisia ja tummanpunaisia punajuuria. Punajuuri kannattaa kypsentää kuorineen, jotta ravinteet eivät liukene keitinveteen. Kypsästä, hieman jäähtyneestä juurikkaasta kuori irtoaa helposti.

Punajuurimokkapalat

Punajuuri mehevöittää Mokkapalat

Mokkapalat eivät mene koskaan pois muodista ja ne maistuvat kaikille! Ihanan helppo leivonnainen sopii mainiosti myös pääsiäisen kahvipöytään, mutta tällä kertaa herkku mehevöitetään punajuurella ja kuorrutetaan kauniin pinkillä tuorejuustokuorrutuksella.

Herkullinen kuorrutus käden käänteessä

Mokkapalat kruunaa maukas kuorrutus

Punajuurimokkapalat viimeistellään herttaisen pinkillä kuorrutuksella ja sellainen valmistuu näppärästi Dr. Oetkerin uuden Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrutteen avulla. Berry Fantasy -kuorrutteessa on herkullisen marjaisa maku. 

Me sekoitimme kuorrutejauheen tuorejuuston ja voin kanssa ihanan kermaiseksi kuorrutteeksi, mutta jauheen voi sekoittaa myös pelkän voin tai ihan vain veden kanssa. Tarkemmat ohjeet löytyvät pussin kyljestä.

Pääsiäistunnelmiin punajuurimokkapalat vie viimeistään koristelu: asettele kuorrutuksen päälle söpöjä pieniä suklaa- tai toffeemunia ja kauniita sitruunamelissan lehtiä.
 

Muutama maukas resepti: