Flag
Inspiraatio

Pimp your pizza

Olemme koonneet yhteen vinkkejä, miten tuunata pakastepizza juuri oman makuiseksi. Juuri ennen uuniin laittoa, voi pizzan päälle lisätä omia suosikki täytteitä. Lisäämällä pizzan päälle lempijuustoa tai tuoreita yrttejä saat pakastepizzasta herkullisen ja näyttävän annoksen!

Viisi tapaa tuunata pakastepizza:

Picture -

Lisää pizzatäytteitä makusi mukaan

Juusto tekee kaikesta parempaa

Tuunaa pakastepizza uudelle tasolle lisäämällä siihen suosikki juustoasi! Raasta pizzan päälle parmesaania tai tuo pizzaan pehmeyttä lisäämällä mozzarellajuustoa. Juuston voi lisätä pizzan päälle myös paiston jälkeen.


Vinkki: Kun pizza on melkein valmis, aseta nyytin muotoinen burrata –juusto pizzan keskelle ja laita pizza vielä hetkeksi uuniin.

Yrttejä päälle

Saat pakastepizzaan makua, tuoreutta ja raikkautta lisäämällä pizzan päälle paiston jälkeen tuoreita yrttejä. Yrteillä maustamisesta saa parhaiten vinkkejä vilkaisemalla italialaiseen keittiöön, jossa tuoreet yritit ovat olennainen osa ruoanlaittoa. Oregno, rosmariini, timjami, salvia… mitä ikinä haluatkaan!

Yrttien maailmasta löytyy pizzan jokaisella ainesosalle oma makupari. Kasvispizzat, joissa on paljon vihanneksia kannattaa tuunata esimerkiksi timjamilla. Kuivattu- tai tuore timjami sopii erityisen hyvin esimerkiksi Ristorante Rossa –pizzan päälle.

Oliiviöljy

Hienostunut tapa tuunata pizza ja tuoda siihen lisämakua, on pirskotella paiston jälkeen pizzan päälle oliiviöljyä. Laadukas oliiviöljy tuo pizzaan raikkautta ja hapokkuutta, chililä maustetulla öljyllä saa mukana myös tulisuuden.

Vinkki: Kokeile pakastepizzan päällä myös tryffeliöljyä. Erityisen hyvin tryffeliöljy sopii yhteen italialaisen kinkun kanssa Tradizionale Pancetta –pizzassa.

More is more!

Joskus enemmmän vain on enemmän!

Tämä jos mikä pätee pizzan täytteisiin. Salamipizzasta saa vielä lihaisamman pepperinomakkaralla tai kinkkuviipaleilla. Täytettä voi olla niin paljon, että pizzan pohjaa hädin tuskin näkee. Kokeile Ristorante Salame tai Glueeniton Salame pizzoja lisäämällä pizzan päälle tuhti kerros pepperonimakkaraa.

Vinkki: Juustopizzoista saa tuhdimpia ja ihan merellisiä lisäämällä pizzan päällee esimerkiksi kylmäsavulohta, kapriksia ja punasipulia. Viimeistele paiston jälkeen ripaukselle tilliä. Ristorante Quattro Formaggi toimii tässä hyvin ja on pienen tuunauksen jälkeen kuin Frutti di mare!

Helppoja pizzaideoita

Helppoja ja herkullisia pizzareseptejä lastenjuhliin!

Onko lastenjuhlat tulossa? Kaverisynttäreillä on usein ohjelmassa erilaisia pelejä ja leikkejä. Ohjelman suunnittelu ja toteutus vaatii aikaa ja siksi juhlia voikin helpottaa helposti syntyvällä juhlatarjoilulla. Makeiden herkkujen lisäksi nuoret juhlijat on hyvä istuttaa hetkeksi pöydän ääreen myös suolaisen tarjottavan äärelle. Siihen sopii pizza! Pakastepizza on helppo valmistaa ja niistä löytyy makuvaihtoehtoja kaikille. Lapset voi ottaa mukaan juhlavalmisteluihin sillä he viihtyvät keittiöpuuhissa!

Reseptejä pizzabuffettiin

Lastenjuhlien buffee toimii parhaiten, kun tarjolla on erikokoisia, kylmiä ja kuumia herkkupaloja. Valmiiksi pilkottu sormiruoka kuten tuoreet vihannekset ovat terveellinen ja helppo lisä ennakkoon valmistetuille pizzaherkuille. Loimme kolme uudenlaista ja hauskaa pizzareseptiä lastenjuhlien suolaiseksi tarjottavaksi.

Pizzatikut

Rapeat pizzatikut syntyvät esimerkiksi Ristorante Spinaci pinattipizzasta. Viipaloi pizza ennen uuniin laittamista, paista ja dippaa suosikki dippikastikkeeseen! Dippikastikkeen voit valmistaa reseptillämme tai käyttää oma suosikkia.

1/1 tulosta näytetty

Hot dog pizzakääreessä

Mitä jos käärisit kuuman koiran vilttiin? Hot dog on ainakin maukkaampi käärittynä sämpylän sijaan pizzaan. Tee näin: rullaa hot dog –makkara hieman sulaneen pizzan sisään, sulje rulla puisilla cocktailtikuilla ja leikkaa suupalan kokoisiksi viipaleiksi. Helppo sormiruoka joka on tikun ansiosta helppo ja siisti syödä!

1/1 tulosta näytetty

Pizza spaghetti kakku

Rakkautta ensi viipaleella! Tämä erikoinen pizzakakku hieman erilainen lämminruoka pizzabuffettiin. Kakussa yhdistyvät lasten rakastamat pasta ja pizza, seurakseen nämä suosikit saavat reilusti juustoa ja maukasta tomaattikastiketta.

1/1 tulosta näytetty

DIY: Hauskoja pizzaideoita!

Lapsethan voivat askarrella pizzansa itse! Hauska ja syötävä yhteinen tekeminen on jokaisen oman pizzahahmon suunnittelu. Valitaan täytteiltään yksinkertainen pizza, esimerkiksi neljän juuston Casa di Mama Quattro Formaggi,  ja jokainen voi sommitella siitä juuri oman näköisen pizzahahmon.

Ohjeet:

  1. Pilkotaan pizzatäytteeksi sopivia raaka-aineita (esim. paprika, tomaatti, kesäkurpitsa, sienet, kinkku, salami, hot dog-nakki, spaghetti)
  2. Taiteillaan kukin omat pizzahahmot
  3. Mikä pizza voittaa? Kauneus kyllä taitaa tässäkin olla katsojan silmissä.

Picture -

Picture -

Picture -

Picture -