Flag

Jouluiset rommipallot

about 60 - 70 kappaletta
Keskitasoinen
180 minuuttia
Jouluversio klassisille rommipalloille. Nämä herkut on päällystetty suklaalla. Kokeile ja nauti!
Tämä resepti on luksusversio tutuista ja perinteisistä rommipalloista, joissa on appelsiininkuorta ja marsipaania. Koristele jouluiset rommipallot Dr. Oetker Christmas Party -koristerakeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Suklaakakkupohja
100 gvoita tai margariinia
100 gtummaa suklaata (hienonnettuna)
1 psDr. Oetker Icing & Frosting Choco Dreams -kuorrutetta
2 kplkananmunaa (M-/L-koko)
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
80 gvehnäjauhoja
Rommipallot
1 rsDr. Oetker Appelsiinin Kuoripaloja (100 g)
80 gappelsiinimehua (yhden appelsiinin mehu)
100 gmarsipaania (revittynä paloina)
100 gkaakaojauhetta
ploDr. Oetker Rommiaromia
Suklaapäällyste
300 gtummaa suklaata (hienonnettuna)
55 gkaakaovoita
Koristelu
Dr. Oetker Christmas Party -koristerakeita
1Dr. Oetker Sprinkles Choco -strösseliä tai hienonnettuja manteleita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dreams -kuorrutetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Appelsiinin Kuoripaloja (100 g)
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
Picture - Dr. Oetker Christmas Party -koristerakeita
Picture - Dr. Oetker Sprinkles Choco -strösseliä tai hienonnettuja manteleita

Laita uuni lämpeämään 175 ºC.

1

Suklaakakkupohja

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mirkoaaltouunissa noin 40 sekuntia. Sekoita hyvin sähkövatkaimella suklaavoi-seoksen joukkoon Choco Dream Icing & Frosting -kuorrute. Lisää munat ja sekoita hyvin. Lisää vaniljasokeri ja jauhot, sekoita kunnes massa on tasaista. Kaada taikina pitkulaiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18x28cm).  
 
Paista kakkua uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä. Anna kakun jäähtyä ritilällä vähintään 30 minuuttia. 

Leivonta-aika: 20 - 25 Minutes

2

Rommipallot

Revi valmistamasi suklaakakkupohja pienemmiksi paloiksi, lisää hienoksi pilkotut appelsiininkuoripalat, revitty marsipaani, kaakao, rommiaromi sekä appelsiinimehu. Sekoita massa tasaiseksi sähkövatkaimella ja taikinakoukuilla. Punnitse massasta 15 g paloja ja muotoile niistä pyöreitä palloja. Laita pallot jääkaappiin vähintään tunniksi. 

3

Suklaapäällyste ja koristelu

Tarvitset tähän vaiheeseen lämpömittarin.

Laita hienonnettu tumma suklaa ja kaakaovoi mikroaaltouunin kestävään kulhoon. Kuumenna massaa 30 sekuntia kerrallaan sekoittaen massaa joka kuumennuksen välissä. Jatka, kunnes suklaa alkaa sulaa. Sitten lämmitä vain 10 sekuntia kerrallaan. Suklaan tulee saavuttaa noin 31-32 ºC lämpötila, eikä ylittää  34 ºC.
 
Laita sulanut suklaa esimerkiksi pieneen lasiin, joka riittää pallojen dippaamiseen. Ota vain noin 10 rommipalloa jääkaapista kerrallaan. Dippaa jokainen pallo sulatettuun suklaaseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Aseta pallot leivinpaperin päälle ja ripottele koristeeksi Christmas Party -koristerakeita. Lasissa oleva suklaa voidaan lämmittää ja sulattaa uudelleen, mikäli se alkaa kovettua. Näin sitä on jälleen helpompi käsitellä.

Pidä joulupallot viileässä.


Vinkkejä

Jos suklaapäällyste ei riitä kaikkiin palloihin, voit pöyrittää loput pallot esimerkiksi hienonnetuissa manteleissa. 
 
Suklaakakkupohjan voi valmistaa monta päivää etukäteen tai pakastaa ja ottaa esille rommipalloja valmistettaessa. Voit myös ostaa valmiin kakkupohjan rommipallojen tekoa varten sen sijaan, että leivot pohjan itse. 
 
Jos haluat palloihin enemmän appelsiinia, voit käyttää 2 appelsiininkuoripalarasiaa. 


Reseptin on kehitellyt lahjakas Katja Astrup. Näet hänen upeita leipomuksiaan Katjan Instagram-tililtä: @Katjaastrup