Flag

Kaneliset joulukeksit

40 - 60 kappaletta
Helppo
130 minuuttia
Jouluisten keksien päälle ripotellaan kanelia, sokeria ja mantelirouhetta. Muotoile helpot keksit haluamallasi tavalla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Keksitaikina
4 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
170 gvoita
1,25 dlsokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1 kplkananmunaa
Koristelu
1 kplkananmunaa
Dr. Oetker Mantelirouhetta
kanelia
sokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
1

Keksit

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi. Riko munan rakenne lasissa. Lisää sokeri, vaniljatahna ja kananmunaa sen verran että taikinan koostumus on tasainen. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina ohueksi, noin 1–2 mm paksuiseksi levyksi. Ripottele pöydälle vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään. Muotoile keksit haluamallasi muotilla. Siirrä keksit leivinpaperille. Voit halutessasi tehdä keksin keskelle reiän pienemmän muotin avulla.

2

Koristelu

Voitele keksit munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta, kanelia ja sokeria. Paista keksejä uunin keskitasolla 6–8 minuutin ajan. Anna jäähtyä kokonaan. Säilytä keksit ilmatiiviissä purkissa.