
Karpalosämpylät
Reseptin ainesosat
Valmistus:
Sekoita puuhaarukalla kädenlämpöiseen veteen suola, ruokaöljy, kuivahiiva, karpalot ja kaurahiutaleet.
Lisää 2 dl vehnäjauhoja ja sekoita voimakkaasti vatkaten, jotta taikinaan tulee ilmakuplia.
Lisää jauhoja 1 dl kerrallaan aina välissä voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmis, kun siinä on sitkoa ja se irtoilee kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa noin 1-2 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinasta isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina 6-8 osaan. Leivo paloista noin 20 cm pitkiä tankoja ja käännä ne kierteelle. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille kohoamaan. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita ja paista.
Positie rooster: Keskitasolla
Paistoaika: about 20 - 25 Minutes
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: about 200 °C
Kiertoilmauunin lämpötila: about 180 °C
Inspiroidu
Reseptejä

Nopea nyhtöleipä juustolla ja valkosipulilla

Hiivaleipä kuivahiivasta

Pizzavohvelit

Perhepizza

Helppo ja nopea kesäpizza

Kesäinen Casa di Mama
