Karpalosämpylät
Sekoita puuhaarukalla kädenlämpöiseen veteen suola, ruokaöljy, kuivahiiva, karpalot ja kaurahiutaleet.
Lisää 2 dl vehnäjauhoja ja sekoita voimakkaasti vatkaten, jotta taikinaan tulee ilmakuplia.
Lisää jauhoja 1 dl kerrallaan aina välissä voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmis, kun siinä on sitkoa ja se irtoilee kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa noin 1-2 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinasta isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina 6-8 osaan. Leivo paloista noin 20 cm pitkiä tankoja ja käännä ne kierteelle. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille kohoamaan. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita ja paista.
Paistoaika
20 minuuttia
Kiertoilmauunin lämpötila: noin 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: noin 200 °C
Positie rooster: Keskitasolla
Inspiroidu
Reseptejä

Perhepizza

Nopeat makkarasarvet

Hiivaleipä kuivahiivasta

Nopea minipizza hauskoilla kasvoilla

Helppo ja nopea kesäpizza

Kesäinen Casa di Mama
