Flag

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut

12 - 15 kappaletta
Haastava
110 minuuttia
Liv Martinen halloweenkuppikakut ovat hurjia ja herkullisia. Ne ovat täydellinen tarjottava pyhäinpäivän juhliin.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Sitruunainen valkosuklaakuorrute
5 dlkuohukermaa
150 gvalkosuklaata
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
3 kplsitruunaa : luomusitruunan raastettu kuori
Kurpitsakuppikakut
1 psDr. Oetker Hasselpähkinärouhetta (50 g)
200 gkurpitsaa (mielellään Hokkaido kurpitsaa)
2,3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
3 kplkananmunaa
2 dlfariinisokeria
1,5 dlöljyä
0,5 tlsuolaa
Koristeet
250 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
tomusokeria
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker Keltaista geeliväriä
Tekolasinsirut
100 gisomaltia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta (50 g)
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Keltaista geeliväriä

Sitruunainen valkosuklaakuorrute

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa ja laita se pieneen kulhoon. Kuumenna kerma lähes kiehumispisteeseen. Lisää liivatelehdet kuumaan kermaan ja sulata ne seokseen.
 
Kaada 1/3 kermasta suklaan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää vielä 1/3 ja sekoita, kunnes kerma on sekoittunut kunnolla. Lisää lopuksi vielä viimeinen 1/3 kermasta seokseen. Lisää joukkoon raastetut sitruunan kuoret, peitä kulho tuorekelmulla ja siirrä se välittömästi jääkaappiin. Aseta kelmu niin, että se koskettaa seoksen pintaa, jottei pinnalle pääse tiivistymään vettä.


Kurpitsakuppikakut

Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
 
Jauha hasselpähkinät tehosekoittimessa. Kuori kurpitsa, raasta se karkeaksi raasteeksi ja sekoita yhteen siivilöityjen vehnäjauhojen ja leivinjauheen kanssa. Vatkaa munat, fariinisokeri ja öljy keskenään kulhossa ja lisää seos kurpitsamassaan yhdessä hienonnettujen hasselpähkinöiden kanssa. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

1

Koristesilmät

Pyörittele valkoisesta sokerimassasta viisi palloa, joiden halkaisija on noin 2 cm. Värjää 20 g sokerimassaa yhdellä pisaralla mustaa elintarvikeväriä. Vaivaa väri huolellisesti massaan, kunnes se muuttuu harmaaksi. Pyörittele harmaasta sokerimassasta viisi palloa. Paina harmaat pallot litteiksi ja aseta ne valkoisten pallojen päälle niin, että ne muodostavat silmän iiriksen. Käytä apuna tomusokeria, jos sokerimassa on liian tarttuvaa. Maalaa seuraavaksi pupillit mustaan elintarvikeväriin kastetulla pienellä siveltimellä tai tikulla. Tee silmän verisuonet punaisella geelivärillä.

2

Koristesormet

Värjää loput sokerimassasta sormia varten esimerkiksi sekoittamalla keltaista geeliväriä ja punaista geeliväriä. Tee massasta viisi sormea. Pyörittele kynsiä varten pienet pallot ja paina ne litteiksi ja pitkulaisiksi. Aseta kynnet sormenpäihin. ”Lakkaa” kynnet halutessasi punaisella geelivärillä.

3

Tekolasinsirut

Sulata isomalti kattilassa miedolla lämmöllä. Kun isomalti on sulanut, kaada se silikoniselle leivonta-alustalle tai leivinpaperin päälle. Anna isomaltin kovettua ja taita siitä lasinsiruja muistuttavia palasia.

VINKKI: Voit käyttää myös tavallista sokeria, joka tosin muuttuu väriltään ruskeahkoksi. Isomalti on täysin kirkasta.


Koristelu

Vatkaa valkosuklaakuorrute nopeasti. Varmista, että kuorrute on kylmää, ja vatkaa vain hetki, sillä muuten kuorrute juoksettuu. Täytä pursotinpussi kuorrutteella ja pursota kuorrute tähtityllan läpi jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele kuppikakut silmillä, sormilla ja lasinsiruilla ja viimeistele verellä eli punaisella geelivärillä. Oikein hurjaa halloweenia!