Flag

Ketosuklaa-suolakaramellikeksit

12 kappaletta
Helppo
30 minuuttia
Rapean herkulliset ketogeeniset keksit ovat myös laktoosittomia ja gluteenittomia.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Keksit
4 dlDr. Oetker Mantelijauhetta
4 rklstevia kidemakeutusainetta tai vaihtoehtoisesti erytritolia 1 dl
50 gtummaa suklaata 86%, rouhittuna
2 rklkaakaojauhetta tummaa
1,5 rklDr. Oetker Liivatejauhetta
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
100 gvoita
1 kplkananmunaa
1 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
Suolakinuskikastike
1 dlkuohukermaa
1 rklvoita
1 rklstevia kidemakeutusainetta
2 hyppysellinensuolaa
Pinnalle
1 psDr. Oetker Kokonaisia kuorittuja manteleita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Liivatejauhetta
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Kokonaisia kuorittuja manteleita
1

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen tasalämmölle tai 160 asteeseen kiertoilmalle.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa.

3. Lisää sulatettu voi, kananmuna ja vanilja-aromi. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna tekeytyä 10 minuutin ajan.

4. Lusikoi tai pyörittele taikinasta 12 palloa leivinpaperille uunipellille. Paina lusikan pesällä tai kädellä keksiä litteämmäksi. Keksi ei juurikaan leviä uunissa.

5. Paista 12 - 14 minuuttia, kunnes keksin reunat ovat rapeat.

6. Anna keksin jäähtyä hyvin.

7. Kiehauta kerma, voi ja makeutusjauhe kattilassa. Keitä sekoitellen, kunnes seos alkaa paksuuntua ja muuttua vaalean ruskeaksi kinuskikastikkeeksi. Mausta kastike suolalla.

8. Valuta kastike lämpimänä keksien pinnalle. Kastike jähmettyy viiletessään.

9. Ripottele pinnalle paahdettuja manteleita.

Keksien on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ennen nauttimista. Jos maltat, säästä ainakin osa kekseistä seuraavaan päivään jolloin maku paranee entisestään kun rakenne tasaantuu. Keksit säilyvät huoneenlämmössä muutaman viikona ja ne voi myös pakastaa.