Kauralastut
noin 50 kappaletta
Helppo
Kauralastut ovat helppoja valmistaa vaikka lasten kanssa. Tästä taikinasta syntyy myös ihanat rapeat kakkupohjat täytekakkuun.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Ainekset
3 dl
kaurahiutaleita
0,5 dl
kauraleseitä
1 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
sokeria
125 g
voita
0,5 dl
tummaa siirappia
1 kpl
kananmunaa
Vinkkejä
Voit koristella valmiit kauralastut pursottamalla pinnalle Dr. Oetker sokerikuorrutteita sekä sirotella koristelurakeita.
Voit valmistaa taikinasta myös ohuet kakkupohjat täytekakkuun. Jaa taikina neljälle pellille yhdeksi isoksi kasaksi ja levitä kutakin kasaa hieman. Paista hieman viileämmässä uunissa.
Valmistus :
20 minuuttia
1
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.Sekoita joukkoon jäähtynyt rasvasula, siirappi ja muna.Ota taikinasta teelusikalla nokareita ja pane ne pellille leivinpaperin päälle, jätä ympärille tilaa sillä leivonnaiset leviävät paistuessaan. Paista leivonnaiset.
Paistoaika
7 minuuttia
Kiertoilmauunin lämpötila: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Positie rooster: Ylätasolla
2
Vedä leivonnaiset leivinpapereineen pelliltä tasaiselle alustalle jäähtymään.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa