Suklaamarengit
noin 12 kappaletta
Helppo
30 minuuttia
Herkulliset ja helpot marengit maustetaan kaakaojauheella ja kuorrutetaan suklaalla. Voit kokeilla koristelua myös erivärisillä suklailla!
Reseptin ainesosat
Valmistus
Marenki
4 kpl
kananmunan valkuaista
3 dl
ruokosokeria eli noin 320 g (painon pitäisi olla kaksinkertainen valkuaisten painoon verrattuna)
2 rkl
kaakaojauhetta
Koristelu
Yhteensä :
30 minuuttia
Valmistus :
30 minuuttia
1
Marenki
Lämmitä uuni 150° C asteeseen. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon. Sekoita kaakaojauhe sokeriin.
Vatkaa vatkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja lisää sokeriseosta lusikallinen kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes sokerirakeet ovat liuenneet vaahtoon. Siinä kestää vähintään 10 minuuttia. Voit hieroa sormenpäillä vaahtoa, jotta tunnet onko sokeri liuennut.
Levitä ruokalusikan avulla 12 marenkia leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Marengit voivat olla hieman pitkänmallisia.
Paista marenkeja 25 minuuttia. Käännä uunista lämpö pois päältä ja anna marenkien jäähtyä uunissa niin, että luukku on kiinni.
2
Koristelu
Suklata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Levitä lusikan avulla suklaasta ohuita viivoja marenkien päälle.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa