Flag

Kotitekoinen vaniljajäätelö

4 annosta
Keskitasoinen
200 minuuttia
Valmista kotona ihanainen jäätelö aidosta vaniljasta ilman erillistä jäätelökonetta.
Logo Image
Vinkit
When stirring the ice cream mixture, the water bath must not be boiling as this would cause the egg yolk to coagulate. 
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
2,5 dltäysmaitoa
2,5 dlvispikermaa
2 rklTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
6 kplkananmunan keltuaista
1 dlsokeria
1 hyppysellinensuolaa

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1

Valmistus

1 Kiehauta maito, kerma ja vaniljatahna kattilassa. Poista kattila liedeltä ja aseta sivuun jäähtymään.
 
2  Vatkaa kulhossa munankeltuaiset, sokeri ja suola kunnes seos on kuohkeaa. Kaada joukkoon maito-kerma-seos ja sekoita kuumavesihauteessa kunnes seos on täyteläisen kermaista. Siirrä sivuun jäähtymään.
 
3  Kaada seos pakkasenkestävään vuokaan ja pakasta. Noin 1,5 tunnin kuluttua, sekoita jäätelöä voimakkaasti vispilällä ja anna jäätyä vielä toiset 1,5 tuntia.
 
 
Vinkki: Jäätelöseosta sekoitettaessa vesihaude ei saa kiehua tai olla liian kuumaa, jotta munankeltuaiset eivät hyydy.
 

Vinkit

  • When stirring the ice cream mixture, the water bath must not be boiling as this would cause the egg yolk to coagulate.