
Luumu-mantelipiiras
10 - 12 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Mantelimassasta syntyy mehevä täyte piirakkaan yhdessä hedelmien kanssa. Tässä ohjeessa on luumuja, mutta voit vaihtaa ne vaikka vadelmiin tai omeniin.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Täyte
200 g
2 kpl
kananmunaa
4 - 5 kpl
luumuja
Näytä tuotteet
Valmistus :
60 minuuttia
1
Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe voisulaan. Kaada taikina piirakkavuokaan ja painele vuoan pohjalle ja reunoille ennen kuin taikina jäähtyy.
2
Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Jos mantelimassa on hyvin pehmeää, sen voi murentaa käsin pienemmiksi paloiksi. Vatkaa mantelimassa, munat ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada täyte piirakkapohjalle.
3
Irrota luumuista kivet halkaisemalla ne ja kiertämällä auki. Jaa luumut täytteen päälle leikkauspinta ylös päin. Voit myös lohkoa halutessasi luumut viipaleiksi. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa pehmeän vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Norjalainen omenakakku![]()

80 MinKeskitasoinen
Norjalainen omenakakku
80 MinKeskitasoinen
Norjalainen omenakakku
Nektariini-persikkapiirakka![]()

40 MinKeskitasoinen
Nektariini-persikkapiirakka
40 MinKeskitasoinen
Nektariini-persikkapiirakka
Pashapiiras![]()

60 MinKeskitasoinen
Pashapiiras
60 MinKeskitasoinen
Pashapiiras
Raparperipiirakka![]()

40 MinKeskitasoinen
Raparperipiirakka
40 MinKeskitasoinen
Raparperipiirakka
Letitetty mustikkapiirakka![]()

120 MinKeskitasoinen
Letitetty mustikkapiirakka
120 MinKeskitasoinen
Letitetty mustikkapiirakka
Marjapiiras![]()

40 MinKeskitasoinen
Marjapiiras
40 MinKeskitasoinen
Marjapiiras
Vaniljakreemillä täytetty marjatorttu![]()

120 MinKeskitasoinen
Vaniljakreemillä täytetty marjatorttu
120 MinKeskitasoinen
Vaniljakreemillä täytetty marjatorttu
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa