Flag

Mansikkainen kupukakku

about 12 palaa
Haastava
80 minuuttia
Kaunis kupukakku mansikkakoristeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
4 kplkananmunaa
1,5 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1,5 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 dlperunajauhoja
Täyte
1 psDr. Oetker Mansikkakakkumoussea
2 dlmaitoa
1,5 dlkuohukermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
Koristelu
about 50 gDr. Oetker Punaista Sokerimassaa
about 100 gDr. Oetker Vihreä sokerimassa
Dr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
500 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mansikkakakkumoussea
Picture - Dr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä
Picture - Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
1

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kuumenna uuni 200°C asteeseen (kiertoilma 180°C).

2

Vatkaa kananmunia 1 minuutti sähkövatkaimen korkeimmalla nopeudella. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa 3 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita nopeasti sekaisin sähkövatkaimen pienellä nopeudella. Kaada taikina tasaisesti uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

3

Kumoa kakkulevy varovasti toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irrota sitten leivinpaperi kakkulevystä. Leikkaa levystä kakulle pohja pyöreäpohjaisen kulhon avulla (Ø noin 22 cm). Leikkaa jäljellä oleva levy noin 1 cm leveiksi kaistaleiksi. Asettele kaistaleet tiiviisti muovikelmulla vuorattuun kulhoon niin että koko kulho peittyy.

4

Vatkaa kakkumousse ja 2 dl kylmää maitoa sähkövatkaimella 2 minuuttia kunnes vaahto on paksua ja ilmavaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se valmiiseen mousseen. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte kulhoon kakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Laita pyöreä kakkupohja päälle ja laita kakku vähintään kolmeksi tunniksi jääkaappiin.

5

Sillä aikaa muotoile punaisesta sokerimassasta pieniä pulleita keilan muotoisia mansikoita. Töki puutikulla mansikkaan pieniä pisteitä. Kauli vihreä sokerimassa levyksi ja leikkaa kukkamuotilla pieniä lehtiä, jotka kiinnitetään sokerikuorrutteella kiinni mansikan kannaksi. Muotoile sitten vihreästä sokerimassasta pieniä varsia ja kiinnitä sitten mansikat kiinni varsiin sokerikuorrutteella. Leikkaa jäljelle jääneestä vihreästä sokerimassasta lehtiä ja laita ne kuivumaan puukauhan päälle.

6

Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Irrota kupu ja muovikelmu. Levitä mansikkahillo tasaisesti kakun päälle. Vältä mansikanpalasia, jotta kakusta tulee mahdollisimman sileä. Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla levyksi (halkaisija noin 36 cm). Aseta sokerimassalevy varovasti kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylijäävät osat pois. Leikkaa ylijääneestä valkoisesta sokerimassasta kukkamuotilla pieniä kukkia. Koristele kukkiin keltainen keskusta koristelugeelillä. Koristele kakku koristeilla ja kiinnitä ne sokerikuorrutteella. Tarjoile kakku heti.