Flag

Lumiukkokakku

12 palaa
Haastava
240 minuuttia
Koristele täytekakku sokerimassalla söpöksi lumiukoksi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kuorrutus ja koristeet
1 kgDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
250 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
1 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
Dr. Oetker Oranssia geeliväriä
kaakaojauhetta
2 kplcocktailtikkuja
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
1 tuubiDr. Oetker Mustaa geeliväriä
Taikina
2 kplomenaa
250 gpehmeää voita
180 gsokeria
suolaa ripaus
4 kplkananmunaa
220 gvehnäjauhoja
70 gmaissijauhoa
70 ghasselpähkinöitä
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 tlkanelia
1,8 dlomenatuoremehua
Täyte
3 kplomenaa
60 gtomusokeria
1,5 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
pktDr. Oetker Cream fix -jauhetta
1 tlkanelia
250 gmascarponejuustoa
4 dlvispikermaa
Voikreemi
350 gvoita
350 gtomusokeria
0,5 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Dr. Oetker Oranssia geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Koristeet

Ota noin kuudesosa valkoisesta 1 kg sokerimassasta sivuun ja vaivaa siihen yksi pussi cream fix -kerman stabilointiainetta. Värjää osa tästä sokerimassasta oranssilla geelivärillä lumiukon nenää varten. Värjää jäljelle jäävästä sokerimassasta puolet ruskeaksi kaakaojauheella ja tee lumiukon käsivarret. Laita cocktail-tikut käsivarsiin kiinni.

Värjää 250g valkoista sokerimassaa mustaksi mustalla geelivärillä. Lisäämällä joukkoon hieman kaakaojauhetta saat väristä vahvemman. Kauli musta sokerimassa 5 mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa hattu mustasta sokerimassasta. Leikkaa pitkä nauha (66 x 5 cm) mustasta sokerimassasta. Muovaile nauha sylinterin muotoon ja kiinnitä sylinteri hatun pohjaan pienellä määrällä vettä. Tee lumiukon silmät ja suu. Anna kaikkien sokerimassakoristeiden kuivua huoneenlämmössä vähintään 24 tuntia. Säilytä jäljelle jäänyt sokerimassa ilmatiiviissä rasiassa.


Taikina

Kuumenna uuni tasalämmölle 180 ° C:seen. Vuoraa kahden (Ø 15 cm) irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla.

Kuori omenat ja leikkaa ne 1 cm kuutioiksi. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, maissijauhot, hasselpähkinät, leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhoseos ja omenamehu vuorotellen taikinaan ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele lopuksi omenakuutiot taikinaan. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunina alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakut vuoista. Leikkaa jäähtyneet pohjat puoliksi, jotta saat neljä kakkupohjaa.


Täyte

Kuori omenat ja raasta hienoksi raasteeksi. Purista omenoista ylimääräinen mehu pois. Sekoita tomusokeri, cream fix, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella mascarpone tasaiseksi ja lisää kerma vähitellen. Kun kuorrute alkaa kiinteytyä, lisää sokeriseos osissa ja vatkaa jämäkäksi. Sekoita lopuksi omenaraaste joukkoon. 


Laita ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle ja levitä kolmasosa täytteestä päälle. Toista sama seuraaville pohjille, mutta älä laita täytettä neljännen pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään. 


Voikreemi

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljauute vaaleaksi vaahdoksi. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja laita jääkaappiin.


Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla pöydällä. Levitä sokerimassa kakun päälle ja siloita. Leikkaa ylijäävä sokerimassa kakun reunasta pois. Kiinnitä kakkuun lumiukolle silmät, nenä, suu ja hattu. Käytä apunasi kiinnityksessä hiukan kylmää vettä. Värjää ylijäänyt sokerimassa siniseksi geelivärillä ja kauli 2 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa sinisestä sokerimassasta kapea nauha (22 x 1 cm) ja kiinnitä kylmän veden avulla hatun ympärille. Kauli jäljelle jäänyt sininen sokerimassa noin 3 mm paksuiseksi ja leikkaa siitä lumiukolle huivi (80 x 5 cm) ja laita kakun ympärille. Leikkaa huivin reunoihin 3 cm pitkiä lovia saadaksesi huivin päähän naruja. Kiinnitä lopuksi kädet kakun sivuille.