Flag

Porokakku

12 - 15 palaa
Haastava
240 minuuttia
Söpö porokakku kuorrutetaan voikreemillä ja viimeistellään sokerimassakoristein. Kaavojen avulla luot helposti ihanan joulukakun.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Koristeet
1 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta (koristeisiin käytetään kolmasosa pussin sisällöstä)
100 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
kaakaojauhetta
4 kplcocktailtikkuja
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker koristerakeita
Kakkupohja
250 gpehmeää voita
180 gsokeria (2,1 dl)
suolaa ripaus
4 kplkananmunaa
250 gvehnäjauhoja (3,85 dl)
70 gmaissijauhoa (1,25 dl)
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
50 gkookoshiutaleita (1,4 dl)
2 dlkevytmaitoa
0,5 tlDr. Oetker Karvasmanteliaromia
Täyte
60 gtomusokeria (1 dl)
0,5 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
250 gmascarponejuustoa
4 dlvispikermaa
50 dlkookoshiutaleita (1,4 dl)
5 tippaDr. Oetker Karvasmanteliaromia
Voikreemi
375 gvoita
375 gtomusokeria (6,25)
75 gkaakaojauhetta (1,85 dl)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta (koristeisiin käytetään kolmasosa pussin sisällöstä)
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Karvasmanteliaromia
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Dr. Oetker Karvasmanteliaromia

Koristeet

Vaivaa kerman stabilointiaine sokerimassaan. Vaivaa myös kaakaojauhe saadaksesi vaaleanruskean sokerimassan. Ota sitten noin neljäsosa sokerimassasta sivuun ja värjää se keskiruskeaksi kaakaojauheella. Kauli vaaleanruskea sokerimassa noin 5 mm paksuiseksi ja leikkaa siitä kaavojen avulla sarvet ja laita puutikku päähän. 

Kauli jäljellä oleva vaaleanruskea sokerimassa 2 mm paksuiseksi ja leikkaa korvien sisäpuolet. Kauli keskiruskea sokerimassa 3 mm paksuiseksi ja leikkaa korvien ulkopinnat. Painele korvien sisäpuolet korvien ulkopuoliin kiinni ja kiinnitä korvien tyveen tikku. Laita kaikki koristeet leivinpaperin päälle kuivumaan vähintään 24 tunniksi. 


Kakkupohja

Kuumenna uuni 180°C:seen. Vuoraa kahden irtopohjavuoan (Ø 15 cm) pohja leivinpaperilla. Vatkaa voi, sokeri ja suola sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää sitten vuorotellen taikinaan jauhot, maito ja manteliaromi. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada taikina tasaisesti kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä paiston jälkeen. Leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan, jotta saat yhteensä neljä kakkupohjaa. 


Täyte

Sekoita kerman stabilointiaine ja tomusokeri. Vatkaa mascarponejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri osissa. Vatkaa jämäkäksi. Kääntele lopuksi joukkoon kookoshiutaleet ja manteliaromi.


Kakun kokoaminen

Aseta alin kakkupohja kakkulautaselle ja levitä päälle kerros täytettä. Toista sama lopuille kakkupohjille ja täytteelle. Laita jääkaappiin tekeytymään. 


Voikreemi

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi - tämä vie muutaman minuutin. Ota noin 3 ruokalusikallista voikreemiä sivuun. Vatkaa kaakaojauhe jäljelle jäävään voikreemiin. Ota sitten ruskeasta voikreemistä 1 ruokalusikallinen sivuun. Kuorruta sitten kakku ruskealla voikreemillä niin, ettei kakkupohjaa näy alta ja laita kakku jääkaappiin. 


Koristelu

Värjää ruokalusikallinen ruskeaa voikreemiä mustalla geelivärillä ja laita pursotuspussiin. Pursota sitten silmät kakun sivulle. Värjää sitten noin 1 ruokalusikallinen vaaleaa voikreemiä punaisella geelivärillä ja pursota silmien alle nenä.

Asettele sitten korvat ja sarvet kakun päälle. Lisää sitten kaakaojauhetta jäljelle jäävään voikreemiin saadaksesi vaaleanruskean värin. Laita pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota sitten harja kakun päälle sarvien väliin. Viimeistele koristerakeilla ja tarjoile heti.