Flag

Ötökkäkuppikakut

12 kappaletta
Helppo
85 minuuttia
Hauskat kuppikakut sopivat tarjottaviksi esimerkiksi lasten syntymäpäiville.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kuppikakut
12 kplDr. Oetker Muffinivuokia
125 gmargariinia
1,5 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2 dlvehnäjauhoja
0,5 dlkaakaojauhetta
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1Dr. Oetker Maitosuklaanapit leivontaan (100 g)
Kuorrutus
125 gvoita
3,5 dltomusokeria
0,5 tlDr. Oetker Piparminttuaromia
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Koristelu
Dr. Oetker Sokerimassaa (vihreää, sinistä, keltaista, punaista ja valkoista)
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Maitosuklaanapit leivontaan (100 g)
Picture - Dr. Oetker Piparminttuaromia
Picture - Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
1

Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma160 ° C). Asettele muffinivuoat uunipellille. Laita margariini kulhoon ja lisää sokeri ja munat. Siivilöi jauhot, kaakao ja leivinjauhe joukkoon ja sekoita ainekset sähkövatkaimella pienellä nopeudella pari sekuntia kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon suklaahiput.

2

Jaa seos tasan muffinivuokiin, tasoita pinnat ja paista noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneet ja kypsiä tikulla kokeiltaessa. Siirrä ritilälle jäähtymään.

3

Laita kuorrutusta varten voi kulhoon ja vatkaa kunnes se on sileää ja kiiltävää. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää piparminttuaromi ja vihreä geeliväri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus paksulti muffinien päälle.

4

Pehmennä sokerimassat vaivaamalla niitä kevyesti, jotta niitä on helpompi käsitellä. Käytä eri värejä, joista voit muotoilla sinisiä ja vihreitä toukkia sekä leppäkerttuja ja mehiläisiä. Muotoile massoista eri kokoisia palloja ötököiden vartaloiksi. Vartalo voi olla joko yksi pyöreä pallo tai voit liittää erikokoisia palloja yhteen. Käytä isoja palloja leppäkerttujen ja mehiläisten vartaloiksi. Mustan sokerimassan leppäkertun päähän ja pilkkuihin sekä mehiläisen raitoihin ja toukan jalkoihin saat värjäämällä valkoisen sokerimassan mustalla geelivärillä. Saadaksesi väristä vahvemman, lisää joukkoon hieman kaakaojauhetta. Kiinnitä yksityiskohdat yhteen sokerikuorrutteella. Tee kolme kappaletta jokaista ötökkää.

5

Kauli ylijääneistä paloista levyjä ja muotoile niistä lehtiä ja kukkia. Leikkaa kolme vihreää lehteä ja muista väreistä yhteensä 9 kukkaa. Aseta lehdet ja kukat kuppikakkujen päälle ja laita niiden päälle ötökät. Tee sokerimassasta tai maalaa geelivärillä ötököiden naamoihin yksityiskohdat.