Flag

Pähkinäpitko

about 30 viipaletta
Keskitasoinen
30 minuuttia
Suklaapähkinätahnalla täytetty pullapitko kahvipöytään.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
5 dlmaitoa
14 gkuivahiivaa
1 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
1,5 dlsokeria
2 tlkardemummaa
150 gpehmeää voita
14 dlvehnäjauhoja
Täyte
1 prksuklaa-pähkinätahnaa (Nutella)
Pinnalle
1 kplkananmunaa

Näytä tuotteet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää pieni määrä jauhoja ja kuivahiiva. Vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää kananmuna ja muutama desilitra lisää jauhoja ja jatka vatkaamista.

2

Lisää jauhoja pienissä erissä ja sekoita aina hyvin lisäysten välillä. Lisää pehmeä rasva pienissä erissä, kun taikina on jo melko paksua. Vaivaa taikinaa lopuksi vielä hyvin, ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

3
Picture - nutellapitko_vaihe1.jpg

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja painele siitä isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle.

4
Picture - nutellapitko_vaihe2.jpg

Rullaa levy. Leikkaa rulla pitkittäissuunnassa halki, niin että leikkauspinnat jäävät ylöspäin.

5
Picture - nutellapitko_vaihe3.jpg

Nostele puolikkaat rullat varovasti spiraaliksi toistensa ympärille niin että leikkauspinnat pysyvät koko ajan ylöspäin. Käännä päät kauniisti pitkon alle. Valmista toinen pitko lopusta taikinasta ja täytteestä.

6

Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia ennen paistamista. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pitkot ovat saaneet kauniin värin.