Pikeeri eli royal icing
1 annos
Helppo
Konditorioiden julkinen salaisuus on pikeerin eli royal icingin käyttäminen pipareiden koristelussa.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Ainekset
2 kpl
kananmunan valkuaista (1/2 dl)
3 dl
tomusokeria
tippa
sitruunamehua
Dr. Oetker Geelivärejä
Vinkkejä
Haluatko päästä helpolla? Käytä Dr. Oetker sokerikuorrutetta. Sen saa tarvittaessa juoksevammaksi pitämällä tuubia hetken kuumassa vedessä.
Voit tehdä paksumpaa kuorrutetta reunojen pursottamsita varten ja ohuempaa kuvioiden täyttämistä varten.
Valmistus :
20 minuuttia
1
Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää loppu tomusokeri ja sitruunanmehu. Lisää geeliväriä tippa kerrallaan, kunnes saat haluamasi värin. Jatka vatkaamista vielä 1- 2 minuuttia.
2
Laita pikeeri pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele piparit. Jos haluat kuorruutta koko pikkuleivän tai isompia alueita, piirrä ensin reunat ja levitä sitten kuorrrutetta reunojen sisälle. Kuorrutteen levittämiseen voi käyttää pientä tikkua tai lastaa. Anna kovettua huoneenlämmössä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Halloween-keksit![]()

40 MinHelppo
Halloween-keksit
40 MinHelppo
Halloween-keksit
Vaniljakranssi![]()

30 MinHelppo
Vaniljakranssi
30 MinHelppo
Vaniljakranssi
Piparminttu-suklaa cookiet![]()

30 MinHelppo
Piparminttu-suklaa cookiet
30 MinHelppo
Piparminttu-suklaa cookiet
Marengit![]()

60 MinHelppo
Marengit
60 MinHelppo
Marengit
Mansikka-minttukeksit![]()

40 MinHelppo
Mansikka-minttukeksit
40 MinHelppo
Mansikka-minttukeksit
Piparkakku-ukot![]()

60 MinHelppo
Piparkakku-ukot
60 MinHelppo
Piparkakku-ukot
Fudiskeksit![]()

30 MinHelppo
Fudiskeksit
30 MinHelppo
Fudiskeksit
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa